В момента тече операция по преместването на ферибота „Юрофери Олимпия“,

...
В момента тече операция по преместването на ферибота „Юрофери Олимпия“,
Коментари Харесай

Пожарогасителите на пламналия ферибот край Корфу са били празни

В момента тече интервенция по преместването на ферибота „ Юрофери Олимпия “, който се възпламени на 18 февруари рано сутринта в региона на остров Корфу, оповестяват гръцките медии, предава Българска телеграфна агенция.

Операцията по преместването на плавателния съд е по гледище на Пожарната работа, която твърди, че опциите за избавителни дейности в открити води са се изчерпали. Изтеглянето на ферибота е почнало през вчерашния ден следобяд, оповестява електронното издание на в. „ Катикмерини “.

Плавателният съд ще бъде изместен до пристанище Астакос към континенталната част на Гърция, където наоколо няма обитаемо място и интервенцията по издирването на десетте души, които се водят в неопределеност след пожара на борда, ще продължи. От вътрешността на кораба не престават да се издигат облаци дим. Пожарогасителите на възпламенения ферибот " Юрофери Олимпия " край Корфу са били празни. Това е разказал избавеният преди ден белоруски жител, представен от гръцките медии, заяви bTV.

Мъжът е обяснил, че е опитал да гаси пламъците, само че не е съумял точно затова. Шести ден от пожара край гръцкия остров, откакто през вчерашния ден избавителната акция бе краткотрайно прекъсната, с цел да бъде изместен фериботът на отдалечено от обитаеми места място.

Целта е по-лесна работа по акцията за търсене на изчезналите пасажери. Не се знае обаче какъв брой време ще отнеме интервенцията по преместването - дали 18 или 30 часа, а опасенията на околните са, че това ще отнеме скъпи часове. Когато корабът бъде закотвен, ще би трябвало да се изпомпа всичката вода, която е употребена от профилираните екипи за потушаването на пожара.

По всяка възможност ще би трябвало да се изпомпа горивото от ферибота, а интервенцията по превозването на изгорелите транспортни средства евентуално ще продължи седмици наред. На мястото са и роднините на 7-те български жители, които дойдоха в Гърция, с цел да наблюдават обстановката близо.

Вчера е бил разпитан беларуският водач, който е съумял да излезе самичък след два дни предстой в горящия ферибот.

До момента са избавени още двама пасажери, блокирани още през първия ден в гаражна клетка на кораба. Единият от тях е българин, а другият афганистанец без билет. Намерено беше и тялото на гръцки водач.

Десет души, измежду които и българи, се водят в неопределеност. Всички останали пасажери и екипажът бяха евакуирани още в първите часове на случая. Докато тече акцията, разноските за храна и нощувки ще бъдат поети от компанията притежател на кораба.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР