В момента така са организирани нещата, че свободният пазар е

...
В момента така са организирани нещата, че свободният пазар е
Коментари Харесай

В ПРАВ ТЕКСТ: Шефът на НЕК обяви, че свободният пазар на ток е оставен на самотек

В момента по този начин са проведени нещата, че свободният пазар е оставен за самотек и в един миг даже може да няма електрическа енергия за свободния пазар в България. Това сподели по време на днешното съвещание на Комисията по енергетика изпълнителният шеф на Националната електрическа компания Петър Илиев, представен от Новини.бг

За година и половина е изнесена 10,7 млн. мегаватчаса сила. За нея са дадени към 860 млн. лв.. Това обаче е субсидирана електрическа енергия. Ако половинaта от това количество беше останало за свободния пазар, нещата щяха да са разнообразни. Единствените производители, които не са субсидирани, са НЕК, АЕЦ "Козлодуй ", и "Марица Изток " 2, съобщи Илиев.

По думите му през последния месец е имало огромни лъкатушения в търсенето на електрическа енергия на свободния пазар.

Цените на свободния пазар се подвигат, тъй като предходната година се вкара една такса от 5% върху всички производители, която се пое напълно от българския бизнес. Освен това, тази година се вкарва цена за достъп. Така че единствено от тези две неща с 20 лв. се товари цената на тока за свободния пазар, уточни Петър Илиев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР