„В момента ситуацията в „Азовстал“ е много сложна, цяла нощ

...
„В момента ситуацията в „Азовстал“ е много сложна, цяла нощ
Коментари Харесай

Две жени загинаха при въздушен удар по „Азовстал“

„ В момента обстановката в „ Азовстал “ е доста комплицирана, цяла нощ оръдие артилерия, морска артилерия и самолети удряха завода. Трябва да оповестя тъжната вест – при масиран въздушен удар в един от бункерите починаха 2 цивилни дами. Сутринта съперникът се пробва да щурмува завода с бронирана техника. Нашите бойци самоуверено отблъскват всички офанзиви “, сподели той.

Шлега посочи, че болничното заведение в завода е потърпевша от бомбардировките и работата й е била доста затруднена.

„ Няма задоволително медикаменти, няма задоволително материали, опериращи устройства, тъй че лекарите, които правят интервенции, са в доста тежки условия. В завода има към 500 ранени, без храна и подобаваща здравна помощ е невероятно да се излекува. Има доста неприятни случаи на хора, които умират от несъответстваща здравна помощ “, сподели командирът на бригадата.

По думите му в този момент в завода има към 200 цивилни, 20 от които са деца и по тази причина е належащо да се ускори темпът на евакуация.

На 1 май стартира евакуацията на цивилни от мариуполския цех „ Азовстал “. В същия ден президентът Владимир Зеленски разгласи, че към 100 души са отпътували за Запорожие.

Според кмета на Мариупол Вадим Бойченко на 2 май над 100 цивилни са били изведени от бомбоубежища на територията на Азовстал.

Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии на Украйна Ирина Верещук сподели на 2 май, че обстановката в „ Азовстал “ е придобила признаци на същинска филантропична злополука.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР