В момента ситуацията е такава, че смятам, че тази конструкция

...
В момента ситуацията е такава, че смятам, че тази конструкция
Коментари Харесай

Христо Петров: Конструкцията с ГЕРБ ще издържи, защото е в техен интерес

В момента обстановката е такава, че считам, че тази структура с ГЕРБ ще издържи, не е тъй като ГЕРБ са станали положителни, а тъй като е в техен интерес . Това сподели в предаването „ Тази неделя “ депутатът от „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ Христо Петров.

" Това което се случва демонстрира, че за жалост има два разновидността за развиване на обстановката, а аз не съм очарован от нито един от двата. При единия има късмет да се случат положителни неща за България, при другия е 100%, че ще се случат доста неприятни неща за страната ", уточни Петров.

Той добави, че е подложен в обстановка, в която би трябвало да избира и има лимитирани възможности-само две. Според него упрека към ПП-ДБ е, че не са магьосници да показват трета опция.

Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса, който ние зададохме, добави той

" Ако няма държавно управление отиваме към един доста необикновен вид. Преди два месеца обикалях цяла България по време на предизборната акция. Сега би трябвало да направя същото, да отида при същите хора. Трябва да отида при тях, и да им кажа, че пет пъти не стана, обаче е в този момент ще стане на шестия ", добави той.

" Това би трябвало да стане на фона на едно царство, което имаме в лицето на президента Радев, който има лично Министерство на вътрешните работи, лични служби, употребявани да бъдат подсушвани политически партии и обособени политици. Затова този вид не ми харесва ", счита Петров.

Какво демонстрира политическата математика?  „ Не считам, че дружно с ГЕБР ще гасим пожара. Не искахме да вършим коалиция и не подкрепихме първия мандата на ГЕРБ, поради думата „ корупция “. Името на Мария Габриел се появи пред и 20 дни, до момента не бе обсъждано. Чухме рецензии към нея, само че не видяхме подозрения към нейната честност. Не считаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов “, съобщи Христо Петров. Мария Габриел и Николай Денков оповестиха, че е реализирано единодушие за състава на кабинет с втория мандат

Той изясни, че по един от текстовете, в признатия в петък Закон за правосъдната власт, не са били съгласни, по тази причина в понеделник  ще пуснат конституционна тъжба .

В петък с поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", и " ИТН " депутатите одобриха на второто четене Закона за правосъдната власт. С оферти в последният миг болшинството в Народното събрание извади Националната следствена работа (НСлС) от прокуратурата.

" Сега нямаме държавно управление. ГЕРБ се пробват да вършат тези неща, с цел да ни покажат, че имат и други сътрудници. Това в предстоящ кабинет сред нас, няма да се случи. Не имам вяра на приказки, а на каузи. Ако те са подготвени да свършат нещо ще го създадат, в случай че не ние се махаме ", съобщи депутатът.

Не имам вяра, че скоро ще стигне до гласоподаване за унищожаване на имунитета на Бойко Борисов . Трябва да се сътвори комисия от всички партии, която да дефинира дали този имунитет се желае, с цел да събориш някого по политическа аргументи или в действителност има закононарушение “, съобщи Петров.

„ Ще се съобразя с изводите на комисията. Най-важно е той да каже. Нека влезе в Народното събрание и ще забележим “, добави той.

Относно пуснатите записи от Радостин Василев, Петров сподели, че на всички места в Европейски Съюз тези назначения на службите се съгласуват в партньорските страни.

" Сигурно ще прозвучи смешно тъкмо аз да разясня тази обстановка, само че предлагам на всички да прочетат едно изявление на някогашният зам.-директор на военното разузнаване Иван Пейков. Там той доста ясно изяснява за какво се прави това.

" Не поисквам на никой да е в тази обстановка, която съм аз. Знам този избор какво прави на името ми, на бизнеса ми, на фамилията ми ", сподели още депутатът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР