В момента се водят разговори за затопляне на взаимоотношенията между

...
В момента се водят разговори за затопляне на взаимоотношенията между
Коментари Харесай

ОБЗОР: Сближаване по оста Ердоган -Доган

В момента се водят диалози за стопляне на взаимоотношенията сред ръководещата партия в Анкара и Движение за права и свободи. Това заяви пред bTV журналистът Илхан Андай.

Очаква се в тази връзка, хората към Лютви Местан да бъдат приобщени към Движение за права и свободи, тъй като придвижването надали ще склони на разновидността за обединяване с ДОСТ, разяснява още Андай.

В момента върви един доста отзивчив разговор сред София и Анкара. Можем да кажем, че в последните дни се усеща един лъх на смяна на амнистия по оста Ердоган -Доган, разяснява още Андай. Той заяви, че на 13 ноември в София е бил небезизвестният народен представител от Меджлиса Азис Бабушчу, който през март месец към изборите беше разгласен за нежелателен у нас. Явно е, че турският народен представител към този момент е мечтан, сподели Андай. Същата реципрочна мярка е била приложена по отношение на ръководителя на парламентарната комисия за другарство България – Турция в предишния парламент Eрдинч Хардула, на него му пък бе неразрешено да влиза в Турция. За няколко часа Бабушчу с двама секретари на ръководещата партия и още двама специалисти са били в централата на Движение за права и свободи. В края на седмицата ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ удостовери пред 150 деятели на младежкото Движение за права и свободи, депутати и евродепутати, че фактически е имало среща сред него и Бабушчу, несъмнено в по-широк формат ", сподели Андай.

В последните два месеца Лютви Местан и заместникът му Шабани Ахмед вървяха на няколко пъти до Турция. Информацията бе, че ги викат за доклад. Там е изработен разбор, че без Движение за права и свободи нещата, каквито витаят в главата на Ердоган по отношение на България, няма да се получат, сподели още журналистът. Очакваме след към месец какъв ще бъде окончателния отговор на Движение за права и свободи за тази подадена ръка от Анкара, предвижда Андай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР