В момента се провежда първата квалификация за новия сезон във

...
В момента се провежда първата квалификация за новия сезон във
Коментари Харесай

Верстапен с полпозишън в зрелищна квалификация за Гран При на Бахрейн

В момента се организира първата подготовка за новия сезон във Формула 1. Може да следите събитията НА ЖИВО по  DIEMA SPORT 3 . На Gong.bg също ще отразим най-интересните моменти.

Самото съревнование пък ще е от 17:00 часа в събота , а не както нормално в неделя и отново  DIEMA XTRA ще ви направи очевидци на зрелището. 

Q1

Ферари и Алпин заложиха на ранни турове в квалификацията. Карлос Сайнц пръв излезе на пистата, с цел да запише скоростна обиколка. Веднага след наго започва и Шарл Льоклер. Испанецът оглави класирането с 1.31.208, а съотборникът му остана 0.52 хилядни зад него.

Естебан Окон приключи обиколката си с не изключително положително движение, до момента в който тази на Пиер Гасли беше изтрита заради овакантяване на очертанията на пистата.

Последваха мощни турове от водачите и със седем минути до края в топ 3 се подредиха Верстапен, Норис и Алонсо, а разликите бяха минимални.

Вторият опит на Карлос Сайнц се оказа ужасно и той се трансформира в първия играч, който приключи обиколка под 1.30.

В края на сесията се получиха много забавни резултати в челото. Топ 3 оформиха Сайнц, Строл и Верстапен. Алпин и Заубер отпаднаха и сдете си коли, а Логан Сърджант също не откри място в Q2. Разочароващо беше представянето на Естебан Окон и Пиер Гасли, което беше планувано от специалисти.

Отборът на Хаас пък впечатли, като и Магнусен и Хюлкенберг продължиха напред.

Q2

Отправна точка дадоха водачите на Макларън - Ландо Норис и Оскар Пиастри. 

Последва второ време от Льоклер, само че Верстапен избухна с половин секунда над всички останали. Последва мощен тур и втора позиция от Серхио Перес.

При вторите турове Шарл Льоклер се подреди на първа позиция тъкмо пред Верстапен и Сайнц. В последния вероятен миг се избавиха водачите на Мерцедес.

Отпаднаха Юки Цунода, Ланс Строл, Алекс Албон, Даниел Рикардо и Кевин Магнусен.

Впечатление направи още веднъж Хаас и Нико Хюлкенберг, който записа 6-о време.

Q3

Колите стават все по-бързи и по-бързи. Джордж Ръсел поведе колоната, само че зад него Макс Верстапен се движеше с доста положително движение.

Именно нидерландецът записа най-хубаво време, а водачите на Ферари натискаха крепко, само че единствено Льоклер се приближи до върха с второ място.

Алонсо пък направи обиколка, когато всички бяха в бокса и се подреди трети.

Интригата 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР