В момента се приемат предложения за линиите, които да се

...
В момента се приемат предложения за линиите, които да се
Коментари Харесай

Тръгват нощни автобуси по 5 линии в Пловдив!

В момента се одобряват оферти за линиите, които да се движат до по-късно през нощта. Това съобщи зам.-кметът по превоз Златин Велев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . В общо 6 региона на града под тепетата се обмислят 5 линии с по-наситени шпации. Изискванията като цяло са да покриват всички квартали на града и да има огромен пътникопоток.
На въпроса - номерата на кои рейсове се разискват, има ли към този момент съответно избрани такива, има ли ориентировъчна численост, Велев разяснява само, че към момента се одобряват оферти, регистрират се постъпвали през годините писма с оферти, регистрират се линиите с максимален пътникопоток, само че категрично не може всички 29 линии да се движат до късно.

Макар тези линии да са по-малко на брой линии, то те ще се движат - по думите на Велев, в естествен период, който да не отхвърля човек от услугата "градски превоз ". През годините пък в администрацията са постъпвали и редица оферти от пловдивчани, по този начин да вземем за пример хората желаят късни рейсове до "Изгрев " към "Преспите ", друго практично предпочитание е късни рейсове, обслужващи Централна гара и прочие.

"До края на седмицата събираме още предложенията, по-късно ще свикаме комисия, която да прегледа и оредели най-удачните линии с постоянен график за късните часове, които да обгръщат всички квартали на града ", съобщи той. И още - обмисля се през лятото късните линии да се движат до 00,00 часа, а през зимата се предлага 22,00 или 22,30 часа.

Според неофициална информация превозвачите са предложили "нощни " курсове да правят линиите № 1, 6, 44, 10 и 12. Пловдивчани би трябвало да знаят още нещо значимо - цената на картите и билетите за градския превоз се резервират.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР