В момента се подготвят протести, най-вероятно ще бъдат проведени следващата

...
В момента се подготвят протести, най-вероятно ще бъдат проведени следващата
Коментари Харесай

Мощни протести ще раздират държавата! Народът готви нещо страшно до дни

В момента се приготвят митинги, най-вероятно ще бъдат извършени идната седмица, и то освен в София. Водим диалози с нашите структури кой, къде и до каква степен е податлив да премине към безсрочни протестни дейности.
Това съобщи Ваня Григорова, икономическият консултант на президента на КТ „ Подкрепа “, по отношение на приемането на проектобюджета за 2023 година, представена от Българска телеграфна агенция.
В четвъртък в зала „ Изток “ на Народното събрание бе планувано взаимно съвещание на три комисии – по бюджет и финанси, труда, демографската и обществената политика и по икономическа политика и нововъведения.
В дневния ред на първо четене бяха включени трите законопроекта за Държавния бюджет, за бюджета на Държавното публично обезпечаване и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 година
Единствени от обществените сътрудници не подкрепихме проектобюджета, сподели Григорова и напомни съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие в понеделник, на което бяха прегледани и разисквани трите плана.
Виждаме, че ръководещите се пробват допустимо най-бързо да прокарат проектозакона за 2023 година през Народното събрание, с цел да може идната седмица да мине на първо четене в пленарна зала, уточни Григорова.
Нямаме време и това би трябвало доста ясно да се чуе от българските работещи, сподели тя. По думите ѝ, в случай че някой е неудовлетворен от трудовите си хонорари, в този момент е моментът да упорства за увеличението им.
Григорова сподели, че няколко системи остават недофинансирани – Националния застрахователен институт (НОИ), Националния статистически институт (НСИ), просвета, БДЖ и други
Припомняме, че служители на реда и пожарникари още веднъж се събраха на алегоричен митинг в София. Подобни прояви има и в други градове.
На въпрос митингите ли са методът да се извоюват настояванията на работещите, Григорова сподели: „ Най-ефективно е със стачки “.
И посочи, че стачката е по-силен механизъм, защото служащият би трябвало да бъде на работното място, само че да не работи, по този начин, че да накара работодателят да разбере какво означа той да не работи.
Изключително значимо е това, че работодателят няма право да размени този служащ, точно с цел да усети тежестта на стачката, разяснява Григорова и добави, че има разлика сред митинг и стачки.
Президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов откри в София двудневна интернационална конференция на тематика „ Кризите не са опрощение: почтени условия на труд и обективни заплати за работещите – в този момент! “.
Навсякъде се вижда доста съществено намаляване на работническите права, разяснява по тематиката Григорова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР