В момента се харчи много повече, отколкото се събира. Даването

...
В момента се харчи много повече, отколкото се събира. Даването
Коментари Харесай

Ситуацията в момента: Имаме забавяне на икономиката и растящи цени

„ В момента се харчи доста повече, в сравнение с се събира. Даването на пари на разнообразни браншове, на разнообразни обществени групи. Положението ще продължи да се утежнява. Публичните финанси са в неприятно положение. Ние не се съобразяваме с икономическия цикъл, в който се намираме ”. Това съобщи икономистът Михаил Кръстев.
Имаме закъснение на стопанската система, посочи Кръстев. „ Това е кутията на Пандора, която е отворена от дълго време, само че никой няма даже желание да я затваря ”, добави той.
Според синдикатите желаните от тях пари от 170 млн. лева могат да се намерят за сметка на финансовите разноски. „ На този стадий рязането от финансовата стратегия – всяко отсрочване на вложенията носи по-голяма щета ”, добави Кръстев.
По думите на неговия сътрудник Адриан Николов финансовата стратегия е инвестиция в предстоящ напредък. „ Ако в този момент посегнем на финансовите разноски, ще пожертваме растежа следващата година. Ще имаме растящи цени най-малко доникъде на десетилетието, най-малко до 25-26-та година, само че не и отговарящ на тях стопански напредък ”, сподели Николов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР