В момента режимът позволява регистрацията на газова уредба да се

...
В момента режимът позволява регистрацията на газова уредба да се
Коментари Харесай

Съкратен срок за регистрация на газова уредба искат от сервизите

В момента режимът разрешава регистрацията на газова уредба да се случва в интервала да годишния механически обзор. Така при нови коли това разрешава да се случи до 3 години от слагането на газова уредба, а при остарели – съвсем една година по-късно.
Манипулирана газова бутилка е евентуалната причина за гърмежа на бензиностанция в Добрич Колата е предходна на механически обзор преди по-малко от месец, само че е била без газова уредба
В ефира на „ Важното, казано на глас “ по bTV Радио зам.-председателят на Асоциацията на автогаз сервизите - Георги Илиев, настоя срокът да бъде оптимално понижен. В тази връзка срещна поддръжката на зам.-изпълнителният шеф на организация „ Автомобилна администрация “ - Дамян Войновски, който изясни, че към този момент се обмислят разнообразни оферти за промени в наредбата.

В ефира bTV Радио Войновски заяви, че от началото на тази година са осъществени над 2000 инспекции. Най-честите установени нарушавания са за осъществен мним обзор на колата, за липса на надзор върху чиновниците, нарушавания при методиката за осъществяване на прегледа. Ако механически пункт си разреши да заобиколи закона за първична регистрация, може да си загуби лиценза, стана ясно от коментара на Войновски.
Жена умря при гърмеж на бензиностанция в Добрич По предварителни данни е избухнала метанова бутилка на автомобил по време на зареждане
Зам.-председателят на Асоциацията на автогаз сервизите - Георги Илиев, изясни, че доста постоянно хората заобикалят лицензираните пунктове, които имат право да извършат първичен обзор на монтажа на газовата уредба. Така отиват в случаен пункт и там постоянно въобще не се отбелязва, че автомобилът има газова система. По този метод Илиев описа, че една кола може дълги години да бъде карана с газова бутилка и да минава годишни механически обзор без това да бъде отбелязвано в документите.

В измененията, които оферират от асоциацията, е срокът да се редуцира до един месец и в този период лидерът на автомобилът да носи документите, доказващи, че газовата уредба е инсталирана скоро. Предстои да бъдат премислени оферти за промени в наредбата и закона.

Темата още веднъж беше повдигната откакто жена почина, а друга беше ранена при експлоадирането на кола с газова уредба по време на зареждане на бензиностанция в Добрич. Илиев изясни, че при положение става дума за човешка неточност и притежателят на автомобила е опитал да зареди метан в бутилка за пропан-бутан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР