В момента общинската администрация е водещата, а общинските съветници са

...
В момента общинската администрация е водещата, а общинските съветници са
Коментари Харесай

Методи Лалов: Чиновниците са водещи, а общинските съветници - фигуранти

В момента общинската администрация е водещата, а общинските съветници са просто едни фигуранти, уточни Методи Лалов. Той изрече пред публицисти терзанието си, че тематиката за смяната на правилника за работа на СОС ще бъде опорочена, откакто всички политически сили са ”яхнали метлата ” при поръчката на Демократична България.
Предложението за нарастване на налозите демонстрира управническата отпадналост на кмета Йорданка Фандъкова и на пришпореното болшинство, което ще гласоподава ограниченията, счита ръководителят на групата на Демократична България в общинския съвет на София.

" Заявката на Демократична България е правилникът на Столичния общински съвет (СОС) да бъде изменен по този начин, че общинските съветници да не са гумен щемпел на общинската администрация и на кмета, а те да вземат решение въпросите на София, както е по закон и конституция ", настоя ръководителят на групата на Демократична България в СОС.

Той сигнализира, че комисиите в общината работят пришпорено, в незадоволително на брой зали и без да могат да получават цялостната информация и документи, въз основа на които да се вземат решенията.

" Това, което ще се случи при смяната на правилника в едни процедурни хитрости е, че ще получим още от същото и ще бъде като новите облекла на царя. Имаме потребност от навреме приемане на информацията, а не 3 дни преди съответното съвещание ", безапелационни са от обединяването.

Методи Лалов посочи, че настройката е сегашният устав да бъде изменен в техническите детайлности, без да се получи основна смяна. " Има страхотна рецесия на работата в Столичния общински съвет ", предизвести той и запита за какво се заседава в едни зали, в които има маси и столчета и няма един проектор, с който да се показват отчетите.

В момента общинската администрация е водещата, а общинските съветници са просто едни фигуранти. Методи Лалов изрече терзанието си, че тематиката за смяната на правилника за работа на СОС ще бъде опорочена, откакто всички политически сили са " яхнали метлата " при поръчката на Демократична България.

От Демократична България направиха ясни поръчки за смяна в правилника на СОС, само че го вършат поради безапелационната поръчка на Демократична България - яхване на една тематика, която ще бъде опорочена.

" Моля, изисквайте и следете какво вършат тези хора, имаме съответни оферти и дали те се извършват от останалите политически сили ", прикани Лалов публицистите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР