В момента няма управление на здравната криза, има административен хаос,

...
В момента няма управление на здравната криза, има административен хаос,
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Служебният кабинет разколеба хората да се ваксинира

В момента няма ръководство на здравната рецесия, има административен безпорядък, който разколеба хората да се имунизират. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ някогашният здравен министър Костадин Ангелов.

Той подсети за изказване на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров, че има подозрения във имунизациите против COVID-19.

Ние ваксинирахме по 35 000 души дневно, в този момент има по 12 000 до 15 000, посочи някогашният министър.

Ангелов загатна, че се приготвя прекъсване на доставките на ваксини против COVID-19 у нас след юли с думите: „ Като жител желая да попитам приготвя ли страната отвод от доставка на ваксини за месеците от юли нататък “.

„ Поръчаните и обезпечени от държавното управление на ГЕРБ ваксини досега това държавно управление не може да ги оползотвори. Ние не можем да достигнем групов имунитет и има огромна заплаха да влезем в четвърта вълна от COVID-19 “, разгласи още той.

Според него с постоянните брифинги на Националния действен щаб, който към този момент не действа, се е поддържал ползата на хората в България да се имунизират.

Ангелов отговори и на обвиняванията на Кацаров, че огромните задължения в Александровска болница са насъбрани, до момента в който той е бил неин шеф.

„ 2012 година, когато аз пристигнах като шеф на Александровска болница финансовата загуба на болничното заведение беше близо 30 млн. лева, 3 млн. лева бяха отговорностите. Болницата трябваше да бъде реформирана, да бъде актуализирана, с цел да продължи да съществува. Приходите на болничното заведение бяха 33 млн. през 2013 година, в този момент са 78 млн. лева “, регистрира Ангелов.

По думите му ръководещите сега се целят в него, само че по този метод ще унищожат една болница.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР