В момента няма никакво предложение за трайно решение на косовския

...
В момента няма никакво предложение за трайно решение на косовския
Коментари Харесай

Вучич настоява - каквото и да се решава за Косово, ще има референдум

В момента няма никакво предложение за трайно решение на косовския проблем. Когато има нещо, ще го оповестя пред народа. Това сподели сръбският президент Александър Вучич.
" Каквото и да създадем, ще би трябвало да организираме референдум. Каквито и да са измененията и конституционните промени ще би трябвало да отидем на референдум ", сподели Вучич пред кореспонденти, съгласно БГНЕС. Той добави, че се бори всекидневно, с цел да бъде реализирано нещо по-добро от това, което е било направено по-рано.
" Всеки ден се борим да запазим нещо и нещо да имаме в Косово и Метохия. Всички, които всекидневно ме подлагат на критика, знаят какъв брой съм прав ", сподели Вучич и прикани политическите съперници да не лъжат нито себе си, нито него, нито сръбския народ с вероятни решения на косовския въпрос.
Вучич акцентира, че всички водачи на опозиционните партии ще се обединят, с цел да провалят референдума с обяснението " пред тяхната сръбска общност ", че не може да се организира референдум в условия на тирания, заради което " всеки референдум няма да успее ", тъй като би трябвало да се гласоподават 50 на 100 плюс един човек.
" Всички те ще се обединят. Няма да виждате разлика сред тях, те не се разграничават доста. Джебчии, просто обичат пари в джобовете си и нищо друго. За да дойдат на власт ще употребяват Косово ", съобщи Вучич и добави, че с това няма да навредят на него, а ще разрушат бъдещето на страната. Той добави, че не му и хрумва да провежда референдум " в случай че няма нещо доста повече от това, което е през днешния ден ".
" Около Косово сигурно ще бъде мъчно. По-добре е съглашението (с Прищина) да бъде реализирано, в сравнение с да не се реализира ", сподели Вучич.
Запитан за отдръпването на сърбите от силите за сигурност на Косово, за които управляващите в Прищина настояват, че са под натиска на Белград, Вучич сподели, че позицията му е, че сърбите не би трябвало да вземат участие в тяхната работа.
" Те настояват, че оказваме напън. Ако кажем, че не бихме желали сърбин да простреля сърбин, в случай че това е, за което оказвам напън, наричайте го както желаете “, сподели сръбският президент, добавяйки, че няма да е обикновено сърбин да простреля сърбин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР