В момента най-доброто за България е коалиция между двете най-големи

...
В момента най-доброто за България е коалиция между двете най-големи
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Няма да съм кандидат за премиер. ГЕРБ има два варианта

В момента най-хубавото за България е коалиция сред двете най-големи парламентарно показани сили. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на излизане от консултациите при президента. Борисов добави, че има и други разновидности за сформиране на държавно управление, само че те са по-нетрайни, по-неработещи, по-кратковременни.

Но наподобява ли коалиция с ПП-ДБ естествена? Кратко и ясно – не!  Още преди 2 април от ГЕРБ-СДС обявиха, че са подготвени да работят с ПП-ДБ. И не престават. Оттам обаче изрично отхвърлиха разновидността да поддържат мандат на Борисовата партия. Също неколкократно.

„ Предизборното говорене свърши. Сега, на който му е блага страната, би трябвало да направи взаимни отстъпки. Това е извода от диалога с президента, който прелестно схваща, че Шенген, еврозоната и ПВУ няма по какъв начин да станат без постоянно държавно управление, тъй като времевия период надвишава с няколко месеца и сме изправени пред въпроса кой закон да е първи. Затова има още няколко дни. Призовавам за здрав разсъдък “, съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави, че той няма да е претендентът на партията за министър председател след приемането на първия мандат. Имат два разновидността за претендент за министър-председател – експертен и политически.

„ Омразата в Народното събрание, която шества все още, няма да докара до на никое място. Затова приканвам към още самообладание и внимание. Без да се направи бюджет, а към този момент Нинова внесе проектобюджет и отварянето на бюджета е доста огромен риск за страната, тази неточност, която направихме предходната година, не би трябвало да се прави тази година. Но в случай че се направи и тази, ще има доста много тежки последици юни месец “, сподели Борисов.

Борисов разгласи, че е разговарял с водачите на и Демократична България в стаята на председателстващия първото съвещание на Народното събрание Вежди Рашидов, само че „ не сме се разбрали за нищо, както те споделят – step by step “.

Бойко Борисов чака президентът да връчи първия мандат до няколко дни.

Въпросът е, дали от ГЕРБ ще прибегнат до разумния жокер – така наречен „ хартиена коалиция “. Същата тази, която върна хартиената бюлетина. Става въпрос за Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Като прибавим и Има Такъв Народ, които бяха в основата на свалянето от влан на държавното управление на Кирил Петков.

Това е разумната формула за едно бъдещо коалиционо ръководство в това Народно заседание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР