В момента над 300 милиона души по света са в

...
В момента над 300 милиона души по света са в
Коментари Харесай

Как думите издават, че сме в депресия

В момента над 300 милиона души по света са в меланхолия. Това е с 18% повече от 2005 година

Много неща в държанието на индивида в меланхолия разкриват положението му. Това положение се отразява на съвсем всички аспекти от неговия живот - по какъв начин се движи, по какъв начин стои, по какъв начин спи или поддържа връзка с хората.

Ново изследване прибавя още едно късче към комплицирания пъзел на депресията. Сега учените са открили и каква е връзката сред нея и думите, с които страдащите си служат.
 Снимка 456327

За задачата са употребявани компютърни логаритми и бази данни с изразните средства и думите на хора, страдащи от меланхолия, в това число и тези на известни актьори, като Кърт Кобейн от Нирвана, за които е известно, че също са били жертва на болестта.

За никого не е изненадващо, че хората с меланхолия употребяват по-често думи, натоварени с отрицателен смисъл, като " печален ", " уединен " и " трагичен ". Но по-добър знак за депресията се оказала доста по-честата приложимост на думи в първо лице, само число - " аз " и " мен ". Това демонстрира, че те са се фокусирали мъчително върху себе си и се изолират от всички останали.
 Снимка 456328

За хората в меланхолия е особено непрестанното премисляне на даден проблем и връщането към него още веднъж и още веднъж, както и обществената изолираност. Но към момента не е ясно дали хората, които страдат от меланхолия се концентрират върху себе си поради нея или просто хората, които са фокусирани върху себе си развиват меланхолия поради това.

Учените открили, че хората в меланхолия виждат света в черно и бяло. Те употребяват крайни думи - и това е най-силният знак, че индивидът страда от меланхолия. Характерни са думи като " постоянно ", " в никакъв случай ", " изцяло ". Тези думи са присъщи даже за възстановилите се от меланхолия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР