В момента на произнасяне на решението на КС относно казуса

...
В момента на произнасяне на решението на КС относно казуса
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Не е важно дали Кирил Петков е министър при произнасянето на решението на КС по казуса с гражданството

В момента на изговаряне на решението на Конституционен съд по отношение на проблема с двойното поданство на Кирил Петков няма значение дали той е министър, или заема някаква друга служба. Това разяснява пред проф. Пламен Киров, който е някогашен парламентарен арбитър и учител.

Вчера Конституционният съд позволи за разглеждане и изговаряне всъщност проблема.

Киров изясни, че евентуално до месец и половина ще има изговаряне, като разглеждането на сходен проблем е извънредно писмено.

" Атакува се указа на президента за назначение. Ако се окажа, че Петков е имал двойно поданство все още на издаване на указа и влизането в действие, то се оказва, че е назначен за длъжностен министър жител, който не може да заеме тази позиция и пречките са в конституцията ", добави специалистът.

Той разясни, че по отношение на актовете на министъра - те също ще са обект на инспекция дали са законосъобразни.

" Вероятно ще има редица обжалвания пред Върховния административен съд, тъй като в интервала, когато е министър е издавал редици заповеди, които подлежат на преценка за правомерност ", добави Киров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР