В момента на пазарът на суровини никелът е един от

...
В момента на пазарът на суровини никелът е един от
Коментари Харесай

Страните, които добиват най-много никел - един от важните метали за електромобилите

В момента на пазарът на първични материали никелът е един от най-търсените метали. Неслучайно и колоси в промишлеността, като BHP Billiton, оповестиха, че планирад да усилят продажбите си в идващите месеци.

Причината никелът да бъде толкоз издирван е, че той се употребява в производството на акумулатори за електрически автомобили. Основно той се добива в Америка и Азия.

Най-големи находища има в страни като Канада, Русия, Индонезия, Куба и Нова Каледония. Ето и кои са четирите огромни експортьорки на никел в света:

Индонезия

Индонезия добива най-вече никел, като годишно размерът е към 400 000 метрични тона. През 2014 година управляващите там не разрешиха износа на метала и производството спадна до по-малко от 100 000 метрични тона.

Така страната изгуби водещата си позиция на пазара. През 2013 година обаче рестриктивните мерки бяха разглабени за да се поддържа локалната стопанска система. Към днешна дата фирмите могат да изнасят най-много 5,2 милиона тона руда годишно.

Филипините

Те резервират позицията си на водещ експортьор на никелова руда през последното десетилетие. През 2016 година страната е добила към 347 000 метрични тона. През последните две години обаче добивът пада до към 230 000 тона. Това е обвързвано със затварянето на 23 мини от локалното министерство на околната среда.

Канада

Канада добива най-вече никел отвън Азия. Производството на страната доближава 210 000 тона годишно. Най-големите компании в бранша са Vale S.A. и Glencore.

Нова Каледония

Френската територия Нова Каледония има рандеман, колкото този на Канада. Неговият размер се усилва осезаемо през последната половина на десетилетието. Очаква се, в случай че този тренд се резервира, тя да изпревари Канада по рандеман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР