В момента Мик е резервен пилот на сребърните стрели Мик

...
В момента Мик е резервен пилот на сребърните стрели Мик
Коментари Харесай

Шумахер-младши вярва, че има шанс да смени Хамилтън в Мерцедес

В момента Мик е авариен водач на " сребърните стрели "
Мик Шумахер изрази мнение, че е подготвен да смени Люис Хамилтън в " Мерцедес " идващия сезон. Британската легенда към този момент разгласи, че напуща " сребърните стрели ", с цел да кара за " Ферари " от 2025 година. Така мястото до Джордж Ръсел ще бъде свободно.

Синът на легендата Михаел Шумахер пък е авариен водач на сегашния отбор на Хамилтън. 

24-годишният Мик мина през Академията на Скудерията и дебютира във Формула 1 за " Хаас " - тим, който употребява моторите на италианския производител.

" Ясно е, че сходна позиция идва с голямо напрежение. Но мисля, че съм подготвен за това. Решението няма да бъде мое, само че възможностите ми са налице, въпреки и да не знам какъв брой тъкмо огромни са ", разгласи германецът в изявление за RTL.

" Формула 1 продължава да е моята огромна обич и фантазия. Така че задачата ми е място на стартовата решетка ", добави той.

Мик завоюва купите във Формула 3 и Формула 2 преди да получи късмет при най-хубавите. В кокпита на " Хаас " той завоюва общо 12 точки в границите на два сезона.

Баща му Михаел и Хамилтън бяха съотборници в " Мерцедес ". Двамата са рекордьори по извоювани трофеи при най-хубавите с по 7 всеки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР