В момента държавата организира и съдейства а настаняването на 56

...
В момента държавата организира и съдейства а настаняването на 56
Коментари Харесай

Държавата се грижи за настаняването на 56 000 украински бежанци

В момента страната провежда и спомага а настаняването на 56 000 украинци, които се намират в хотели, къщи за посетители и държавни бази. Това сподели министърът на туризма Христо Проданов, представен от Българска телеграфна агенция.

Новата стратегия за настаняване ще работи до 31 август, като в нея вземат участие 500 хотела и обекти за краткотрайна протекция. Най-много хотели в програмата има в Слънчев бряг (65), Китен (20), Банско, Бяла, Поморие (15), Несебър (15), Варна, Балчик и други Сред тях има хотели, къщи за посетители, стаи за посетители, почивни станции, обекти за краткотрайна протекция.

" Базите разполагат с всичко належащо за настаняване и дават естествени условия за живот “, сподели министърът.

Той подсигурява, че за всеки украински емигрант ще бъде обезпечено настаняване с обезпечена нощувка.Базите разполагат с над 39 хиляди кревати, от тях 31 хиляди са непрекъснати и над 8000 са спомагателни.

Всички хотели, които са кандидатствали по новата стратегия, са заявили, че дават настаняване на стойност 10 лева на човек или настаняване и изхранване на стойност 15 лева на човек. Тези услуги се покриват от страната, само че за тях хотелиерите не може да желаят доплащане, нито да отхвърлят настаняване или настаняване и изхранване на украински бежанци в границите на посочените суми.

Извън наложителното даване на заслон и храна хотелиерите са в правото си да оферират спомагателни услуги на украинските бежанцисрещу възнаграждение - спа, фитнес, интернет, паркинг, разчистване на стая, пране на спално долни дрехи и хавлии, анимация за децата, и други

Разплащането по новата стратегия ще бъде за нощувки през юни, ще се кандидатства за възобновяване на средства от 1 до 5 юли, а изплащането им ще е в границите на месец юли.

Извън това Проданов изясни, че летния сезон тази година вътрешният пазар остава предпочитан. Очакват се туристи най-много от Румъния, Полша, Германия, Чехия, Англия, Израел и други,

Броят на планувани полети за летен сезон 2022 година общо за летища Варна и Бургас е над 9000 и е над нивото от летен сезон 2021, само че данните са динамични заради военния спор в Украйна.

“Ръст чакаме от Англия, Израел, положителни предпоставки за растеж има и от полския пазар, сподели още министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР