В момента "Булгаргаз" подписва 199 споразумения с клиентите си за

...
В момента "Булгаргаз" подписва 199 споразумения с клиентите си за
Коментари Харесай

Министър Петкова обясни как надвзетите за парно суми ще се приспаднат от сметките ни

В момента "Булгаргаз " подписва 199 съглашения с клиентите си за връщане на 210 млн. лева надвзети пари поради предоговорената с "Газпром " по-ниска цена на природния газ, заяви пред Българска национална телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

Това са топлофикационните и газоразпределетилените сдружения. Петкова изясни, че на семействата пари няма са връщат, а надвзетите суми ще се приспадат от сметките. Реални пари ще получат единствено тези клиенти, които към този момент не са клиенти на топлофикационните сдружения.

Петкова дефинира понижението на цената на природния газ, което са съумели да реализират след няколкомесечни договаряния с "Газпром " като невиждано. То е ориентирано само и единствено към това да се възползват от него точно битовите консуматори и българския бизнес, сподели министърът.

В Закона са написани ясни правила по какъв начин по най-бързия метод клиентите ще се възползват от това понижение.

Във фактурите ще стане ясно за какъв интервал от време се отнася понижението, каква е остарялата и новата цена и действителното понижение за всеки клиент.

Правен е разбор за заплащане в кеш, само че е станало ясно, че това ще отнеме доста време и запас, и ще затрудни и клиентите, и топлофикациите, сподели Петкова.

Намалението в брой ще получат единствено тези, които към този момент не са клиенти на топлофикациите. За да стане това, те би трябвало да подадат надлежно заявление и банкова сметка.

Министърът на енергетиката разяснява и недоразумението на КЕВР с цените на парното.

Петкова посочи още, че мандатът на КЕВР е изминал на 2 април и е в пълномощията на Народно събрание да продължи и започва процедурата за избор на нов състав на Комисията.

"Колегите от Народното събрание работят в тази посока и както планува законът, ще бъде избран нов състав. Това са пълномощия на Народно събрание и изборът и номинациите се случват там ", сподели тя.

Петкова цитира ръководителя на енергийната комисия в Народно събрание Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, съгласно който смяната в КЕВР ще се извърши през юли.

Министърът съобщи още, че 26 % от клиентите на трите електро разпределителни сдружения са се възползвали от ограниченията за удължение на заплащането на сметките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР