В момента българските евродепутати провеждат много интензивна кампания, целяща пакетът

...
В момента българските евродепутати провеждат много интензивна кампания, целяща пакетът
Коментари Харесай

Желязков: Ако се гласува пакет „Мобилност“, ще настояваме пред Румънското председателство да няма триалог

В момента българските евродепутати организират доста интензивна акция, целяща пакетът „ Мобилност “ да не мине. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Имало редица страни, които посочили несигурност при гласуването. Транспортният министър е адресирал и писма до редица свои сътрудници, с ред които министрите на Португалия, Испания, Гърция, Словения, Словакия и Хърватска. С писмото България насочва упорито искане към тях да стимулират своите представители в Екологичен потенциал, които да гласоподават пакетът да се прегледа от идващия състав на Народното събрание.

Ако въпреки всичко се гласоподава пакета, ще настояваме пред Румънското председателство да няма триалог по пакета „ Мобилност “ 1, а без него процедурата ще остане за идващия европарламент.

„ Ако няма триалози, няма второ гласоподаване в Екологичен потенциал, няма пакет “, уточни министърът.

„ Първо би трябвало да забележим дали пакетът ще бъде в дневния ред, тъй като ще има още едно гласоподаване. Ако бъде в дневния ред, би трябвало да забележим какви текстовете ще бъдат гласувани. Ако бъдат гласувани, би трябвало да се види какъв ще е окончателният текст, който ще излезе в обособените наставления и регламенти. Това значи, че ще се отиде на триалог “, съобщи Желязков. По думите му има става въпрос за първичните текстове на Европейска комисия, предложенията на докладчиците, дружно с 1600 вариации.

Той уточни и че подобен казус, какъвто има с пакет „ Мобилност “, до момента не е имало в Екологичен потенциал и той е разделил държавите-членки. Той напомни, че 2/3 от пакета е отритнат от Транспортна комисия и на предпоследно съвещание на Екологичен потенциал в този мандат е включен за разглеждане

„ Никога, водени от правилото, че държавите-членки би трябвало да са единни в многообразието, не се е стигало до такова разделяне. То се видя доста ясно през вчерашния ден при гласуването на дневния ред: 50 на 50 съвсем. Такова разделяне ще се види и при утрешното гласоподаване на текстовете “, уточни Желязков.

По думите му се спекулира с тематиката какво е направила България по време на европредседателството ни за пакета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР