В момента анализираме всички възможни канали за газ - Газпром

...
В момента анализираме всички възможни канали за газ - Газпром
Коментари Харесай

Росен Христов: Приоритет ни е газът от Азербейджан

В момента проучваме всички вероятни канали за газ - " Газпром " е един от вероятните канали, който все е още на масата. Не ни е приоритет да преговаряме с " Газпром ", опитваме да се осигурим нужните количества газ през всички други снабдители, само че при положение на нужда, последният вид е " Газпром ". Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов на брифинг в Министерския съвет, след съвещанието на служебния кабинет.

По думите му, приоритет сега са доставките на LNG газ (втечнен газ), както и на синьо гориво от Азербейджан, в това число други различни снабдители.

" Противно на всички спекулации, нашето държавно управление е впрегнало 30-40 индивида от няколко министерства, които всекидневно поставят големи старания този интерконектор да бъде пуснат в период. Преди нас, обстановката е просто била с доста ниска форма на надзор, което е разрешило тези забавяния ", съобщи той и отхвърли, че е издавал заповед за прекъсване на вписването.

" Опитахме се поправяме неточност в имената, тъй че да предотвратим връщане. Връщането беше реалност, само че сега всички административни проблеми са отстранени, уповавам се нещата да се задействат в период ", посочи той.

По думите му, по плана има съществени забележки от институции, във връзка с сигурността и сигурността на обекта, изключително по отношение на пожарната сигурност.

" Как да пуснем газов обект, до който няма пътища за противопожарни коли ", попита реторично той.

На въпрос дали има опция страната ни да откаже трите танкера, контрактувани от предходното държавно управление, откакто Министерството на енергетиката разгласи търг за полутечен газ, той съобщи, че се работи по тази оферта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР