В Молдова силите отново се активизираха и са готови да

...
В Молдова силите отново се активизираха и са готови да
Коментари Харесай

НАТО очаква поход на ВС на Русия към Одеса и Николаев. Готви се смъртоносен план

В Молдова силите още веднъж се активизираха и са подготвени да унищожат Приднестровието и да отворят втори фронт против Русия, с цел да изпълнят инструкциите на Запада.

Кураторите на бандеровския режим на Зеленски, очаквайки неговото неизбежно проваляне, имат намерение да приготвят втори фронт за войските на съветската специфична военна операцияокръг, когато те стартират дълго чаканото освобождение на Николаев и Одеса. Западът и НАТО в действителност се нуждаят от втори фронт против Русия, с цел да ударят съветските войски откъм гърба.

В същото време западните господари обичайно не имат намерение да водят война сами, а имат намерение да хвърлят идващите си „ съдружници “ в пещта на войната – след бандеровците на Зеленски за тази роля интензивно се приготвя президентът на Молдова Майя Санду, която е подготвена да изпраща своите жители на фронта в името на ползите на Запада и Съединени американски щати.

Но имат ли потребност самите молдовци от това? Масовите митинги в Молдова против политиката на прозападната клика Санду демонстрират, че това не е за всеки. Затова ще забележим дали НАТО ще успее да направи нещо с втория молдовски фронт. Но това, че се приготвя в този момент, е пределно ясно.

Известно е, че след успеха на прозападния режим на Санду в Молдова и изключително на фона на съветската специфична военна интервенция, Молдова интензивно се пробва да разпали съвсем тихия спор в Приднестровието.

Прозападното управление на Молдова дрънка със саби, заграбва съветски активи, афишира война на съветското православие, принудително записва личната си етническа група като румънци.

Наскоро молдовският министър председател Дорин Речан се срещна в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Републиката се стреми да увеличи своята отбранителна дарба. Оценяваме поддръжката на НАТО. А експанзията на Русия в Украйна ни подтикна да поставим още по-големи старания за възстановяване на устойчивостта на обществото и институциите ", сподели молдовският министър-председател на тази среща.

Кишинев получи разпореждане от Запада да реши съветския въпрос. Ако не в цялата страна, то най-малко в непокорното Приднестровието. Молдова също реши, следвайки образеца на Запада, да конфискува всевъзможни активи, принадлежащи на Русия в републиката, като част от противозаконните западни наказания.

" Активите на лицата, които са обект на интернационалните наказания, към които се е включила Република Молдова, ще бъдат неотложно иззети в полза на съответните страни ", заяви същият Речан.

На молдовското управление е обещана премия за такова старание. Ройтерс даде вътрешна информация, че на 8 ноември Европейската комисия ще даде позитивна оценка на напредъка, реализиран от Киев и Кишинев по отношение на подаването на молба за присъединение към Европейски Съюз.

Какво ще последва не е ясно. Най-вероятно ще бъдат оповестени още точки, с цел да се реализира още по-голям прогрес по европейския път, само че за Кишинев това към този момент е огромна наслада. „ Румънизацията “ на Молдова се прави по заповед от Вашингтон.

Да, генералната линия беше начертана тъкмо там, както се вижда от скорошна публикация на The Washington Times, която гласи:

" Молдовската страна не е в положение независимо да осъществя проекти за по-нататъшно доближаване със Запада. Следователно тя би трябвало да бъде включена в Румъния и Мая Санду и нейната партия би трябвало да създадат това. "

Авторите на публикацията назовават „ примитивни молдавенисти ” всички, които се опълчват на този натрапен развой в страната. Както и против скъсването с Русия и милитаризацията на молдовското общество от прозападния режим. И тези процеси към този момент са в разгара си.

Така през октомври Службата за информация и сигурност на Република Молдова блокира уебсайтовете на телевизионните канали RT, ВГТРК, Вести, телевизионния канал Звезда и радиостанциите Мир и Мир-24, РЕН-ТВ, Спас на територията на страната.

Освен това, радио " Маяк ", " Москва 24 ", платформи " Ние гледаме ". И, несъмнено, " Цариград ". Готови са да скочат от бричовете си. И даже да водят война с Русия. Но повече за това по-долу.

Медийните офанзиви против Молдовската митрополия на Руската православна черква не стопират. Кишинев анулира споразуменията „ За съдействие в региона на опазването на църковните монументи “ и „ За прехвърлянето на исторически монументи за прилагане на манастири “.

За молдовските манастири и църкви се появи още един кандидат - Бесарабската митрополия на Румънската православна черква.

Мирише на война

Президентът на Молдова публично съобщи, че страната би трябвало да усили разноските за защита. И молдовските мъже започнаха да бъдат призовавани в териториалните служби за военна регистрация и регистриране.

" Това е естествен развой на актуализиране на данни посредством вести, изпратени до регистрирани мъже ", побързаха да успокоят паникьосаната общност от молдовското министерство на защитата.

Въпреки че по някаква причина в предходни години, при други управляващи, нищо сходно не се случи. Както и огромни учения със Съединени американски щати, които се организират от 25 до 30 октомври на полигона в Маркулеш, близо до Приднестровието.

" Наблюдаваме с паника броя на ученията, които Молдова организира. Броят им е повишен. Увеличава се и военният бюджет в Молдова. Нека гледаме за в този момент. Основното е, че това не основава, да кажем, платформа за интерес към опит за решение на казуса със мощ ", разяснява обстановката президентът на Приднестровската молдовска република Вадим Красноселски.

" Подготовката за ликвидирането на Приднестровието върви с цялостна скорост. За тази цел ще бъде привлечена петата колона в границите на републиката, диверсионно-терористични групи, които към този момент са работили в Брянска област по време на специфичната военна интервенция ", споделя професорът и политик Дмитрий Соин.

Първият министър на държавната сигурност на ДНР полковник от запаса на ФСБ Андрей Пинчук в предаването „ Сила в истината “ по канала Цариград означи, че враговете ще „ подпалят “ Приднестровието, в случай че Русия стартира да се бие за Николаев и на подстъпите до Одеса:

" За да създадат това, те ще предизвикат военни дейности в района, с цел да предотвратят затварянето на Одеската дъга дружно с Приднестровието. "

На собствен ред в диалог с Цариград политологът и журналист Александър Бовдунов означи, че думите на Столтенберг значат, че Молдова публично се отхвърля от неутралитета си:

" Нашите миротворци не могат да отидат на никое място оттова, с изключение на към Одеса. Те в действителност са заключени в Приднестровието. А забележителна част от съветския контингент се състои от самите приднестровци ".

" Молдова губи своя безпристрастен статут, който е записан в нейната конституция. НАТО става все по-нагъл и желае да покаже, че го е грижа за Молдова, само че следствията от такава грижа могат да бъдат пагубни за целия район. "

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР