В Молдова е създаден полицейски режим, контролиран от Запада, чиято

...
В Молдова е създаден полицейски режим, контролиран от Запада, чиято
Коментари Харесай

Газпром участва ли? Западът разчита Русия да помогне за ликвидацията на Молдова

В Молдова е основан полицейски режим, следен от Запада, чиято цел е да унищожи личната си страна, което в действителност им се получава добре. Те също по този начин желаят да въвлекат Русия в това, принуждавайки Газпром да спре доставките на газ на клиент, който няма желание да заплаща за него. Какво би трябвало да направи Москва? Има ли излаз от тази трагична обстановка?

Молдова се ръководи от най-успешното държавно управление в света във връзка с решаването на задачата, сложена му от западните куратори - да докара народа до просяшка сопа и страната да се разпадне за поглъщането й от прилежаща Румъния, член на Европейски Съюз и НАТО.

Само Киев може да се мери с Кишинев в това, където също са изцяло подготвени да трансферират украинците под властта на полските господари. Но Украйна, в миналото могъща страна, огромна като Франция или Германия, не е толкоз лесна за ликвидиране, колкото дребната Молдова. Проблемът за управляващите в Кишинев е, че болшинството от молдовците към момента не споделят концепциите за аншлуса и ликвидирането на личната им държавност.

Ако имаше, този въпрос незабавно щеше да бъде подложен на референдум и толкоз. Това значи, че молдовците би трябвало да бъдат доведени до такава обстановка, правейки живота им нетърпим. За осъществяване на политиката " колкото по-зле, толкоз по-добре " не са нужни никакъв разсъдък и бизнес усет, с които държавното управление на американската наемничка Мая Санду има огромни проблеми.

Просто би трябвало да държите крепко тези, които са интензивно срещу и могат да поведат след себе си и други - да ги сплашите, да ги хвърлите зад решетките, с цел да останете на власт. И изчакайте малко, до момента в който хората, половината от които към този момент избягаха в Европа, кажат: стига, не можем повече по този начин, предаваме се, кланяме се на румънците.

Най-циничният миг в тази тъжна история е, че Кишинев се пробва да види като собствен " съдружник " в в процеса на подлудяването на молдовците... Русия искрено е принуждавана да спре доставките на газ за Молдова в резултат на демонстративното отвращение да се заплаща за него, даже макар сериозните отстъпки получени от Газпром.

Както режимът в Киев, следвайки инструкциите на своите западни спонсори, взе за заложници цялостен народ, по този начин направи и режимът в Кишинев. Единствената разлика сред тях е, че в Молдова още не е пролята кръв и че, за разлика от Украйна, тя, повтаряме, няма никакви запаси.

Започнаха с Гагаузия

Разбира се, не всички в Молдова са съгласни със самоликвидацията на страната. Това се усеща изключително в молдовската автономност - Гагаузия, която по закон има право да се отдели от страната, в случай че Кишинев реши да се причисли към Румъния, в която гагаузите - православни турци, които са част от съветския свят - не желаят да са „ трета класа “.

За да ги сплашат, с цел да не посмеят и да си помислят за това, на 18 август специфичните сили на Молдова започнаха " антитерористични учения " в столицата на автономията - Комрат. Специални сили от специфичната полицейска бригада Фулгер упражняват отбиване нахлуване от мними терористи против една от постройките на държавния университет в Комрат.

От пресслужбата на Главния полицейски инспекторат на Молдова оповестиха за ТАСС, че такива учения " ще се проведат в цялата страна, с цел да се ревизира способността на чиновниците да реагират бързо и съответно на обстановката ". На жителите на града е подредено да запазят успокоение.

Любопитно е, че тази провокативна акция съответства с идването в страната на " работно посещаване " на шефа на румънското разузнаване Едуард Хелвиг, който беше признат от Санду. „ По време на разговора бяха наранени тематики, които сега са в центъра на вниманието на целия район: нарасналото равнище на опасности за сигурността, опасност от увеличение на търговията с оръжия, терористични и хакерски атаки, радикализъм и дезинформация “, заяви пресслужбата на президента.

Румънският посетител се срещна и с ръководителя на локалната разследваща работа (SIB) Александър Мустеата – също... румънски жител, някогашен участник в планове, финансирани от фондацията на Сорос, и чиновник на Информационния център на НАТО в Кишинев.

Румънските и молдовските управляващи – служители, парламентаристи, съдии, прокурори – както виждаме, към този момент са се обединили. Остава да се разшири „ унията “, а в действителност неоколониалният статут на Молдова, върху нейните хора, като се стартира от най-непокорните. Това беше ясно демонстрирано в Комрат.

Депутатът от Народното събрание на Гагаузия Виктор Петров, представен от изданието Gagauz News, също като нас не се съмнява защо става въпрос:

„ Струва ми се, че те просто желаят да сплашат жителите на автономията на фона на тяхното групово неодобрение от дейностите на централната власт. “

Наистина през юни започнаха национални митинги в Гагаузия и останалата част от Молдова с искане за оставката на държавното управление Санду, обвинявайки Кишинев, че не съумява да се оправи с рецесията в страната. Хората са уплашени от рекордната за последните двадесет години инфлация, която към юли доближи 33,5% на годишна база, неведнъж поскъпналите цени за енергоносителите, другите артикули и услуги, бързият спад на виталния стандарт.

Противниците на режима са възмутени от възходящия напън върху опозицията и политиката на управляващите по отношение на Русия, без която Молдова ще бъде изгубена. Румънската гражданка, приключила Харвард и някогашна служителка на Световната банка Санду от своя страна твърди, че „ държавните институции би трябвало да се намесят, когато мирът и сигурността на страната са застрашени “, макар че са застрашени единствено от личното й държавно управление.

За какво лежи Додон?

Това ясно се вижда в образеца с преследването на неофициалния водач на опозицията, един тип " съвест " на молдовския народ, някогашния президент Игор Додон, който е задържан съвсем 110 дни за нищо, управляващите също сплашиха жена му и даже остарялата му майка. Цяла Молдова се смее на обвиняванията против Додон, който в този момент оглавява молдовско-руския бизнес съюз: държавна измяна, нелегално замогване, корупция, нелегално финансиране на партията.

Става дума за най-голямата опозиционна Партия на социалистите (ПСРМ), която Додон оглавяваше преди този момент. Прокуратурата повдигна обвиняване и на брачната половинка му в съучастничество в нелегално замогване - тя има възбрана да напуща страната, по делото е арестуван и брат й.

Интересно е, че Санду даже не крие защо в действителност седи Додон. В изявление за портала esp.md тя твърди, че в случай че към момента беше президент, щеше да „ помогне на Русия “ в провеждането на СВО в Украйна и че през днешния ден в Молдова нямаше да има мир. В отговор някогашният президент написа на страницата си във Facebook:

„ Днес в Молдова щеше да има мир, ред, обществен консенсус, ниски цени на газа и главните артикули, подкрепяне на фермерите, нямаше да има огромна инфлация, а пенсиите и заплатите щяха да порастват устойчиво. Бихме запазили безспорен политически неутралитет, положителни връзки със прилежащите страни, без да губим стопански и други изгоди от съдействието с Русия. “

И в действителност е по този начин. В този дух действаше и когато оглавяваше страната. Бившият президент е уверен, че " проваленото " ръководство на Санду заплашва с стопански колапс и обществен гърмеж през есента. И не е самичък в оценките си. Според юлското изследване на Института за маркетинг и проучвания IMAS, 75% от респондентите споделят, че са разочаровани от политиката на държавното управление, 19% споделят, че са удовлетворени от нея, а останалите отхвърлят да отговорят на този въпрос. Мнозинството от участниците в изследването считат държавното управление за некадърно и най-слабото от десетилетия. Но тъкмо това е належащо, това, което западните оператори на режима на Санду чакат от него: добра работа, господа, отлично!

" Контролният изстрел " ще даде " Газпром "?

Тази аудитория е подла. „ Контролният изстрел “ в Молдова, Санду и Ко. (тя завоюва президентските избори с помощта на молдовците от Европа, които желаят бързо да станат „ Европейскосъюзни “ и които чакат материални облаги и не само) чакат да бъде даден от Газпром, за което той се предизвика по всевъзможен метод. С вярата, че страната няма да преживее тази зима.

Прави се всичко, с цел да попречи на „ Молдовагаз “ да продължи да извършва договорните си отговорности, а на „ Газпром “ в миналото да му омръзна да доставя газ на Молдова гратис. В същото време в страната към този момент е въведен спешен газов режим. Додон вижда грубата игра на Санду.

Вместо да организира градивни договаряния с съветските сътрудници, Мая Санду, „... възползвайки се от изключителното решение на Народното събрание, замрази прехвърлянето на настоящите заплащания за газ към Газпром, което усилва настоящия дълг и може да стане основа за преустановяване на съществуващото съглашение, предизвести той в своя телеграм канал. Додон написа нещо извънредно: „ Властите доста желаят Русия да ни спре газа... “. " Молдовагаз " " особено " сложи такива условия, че да няма с какво да заплаща за газа. “

Ръководителят на „ Moлдовагаз “ Вадим Чебан е склонен с тази оценка и написа в своя телеграм канал, че управляващите попречват компанията да извършва договорните си отговорности, което „ директно и отрицателно визира финансовата активност и ефикасната функционалност на предприятието, като в същото време слага под въпрос непрекъснатостта на доставка на природен газ “.

Той сподели, че " Молдовагаз " се е обърнала към " Газпром " с молба за отсрочване до края на 4-то тримесечие на крайния период за заплащане на предплатените заплащания за август - септември тази година. В същото време Чебан признава, че „ забавянето на заплащанията по контракта също води до увеличение на дълга към доставчика, който през днешния ден към този момент е доста впечатляващ “. Над 709 милиона $, апропо.

Додон " в действителност се надява ", че " Газпром ", даже в изискванията на непрекъснат растеж на дълга и нежеланието на Кишинев да заплаща, " няма да отреже Молдова от газа ", до момента в който Чебан предизвестява, че цената на съветския газ за Молдова ще се усили през август от $980 до 1458,5 $ за 1 хиляди куб.м м. Това значи, че Кишинев несъмнено няма да купува газ за такива пари. Няма по какъв начин, тъй като, повтаряме, задачата на „ чужденците “ от Запада в молдовското държавно управление е да обезпечат разпадането на страната, с цел да бъде погълната от Румъния.

Какво следва от това?

Така за Русия въпросът е единствено един: по кое време тъкмо да се изключи обезсърчителен пациент от апарата за изкуствено дишане. Ние, несъмнено, доста обичаме пациента, само че удължаването на неговата мъка (Молдова се трансформира в лъжлива страна в доста отношения) също е нечовешко. В тази обстановка най-хубавият излаз за Москва ще бъде бързо да стигне до крайбрежията на Днестър и да създаде проект, подсилен с подобаващи запаси, с цел да помогне на тези елементи от Молдова, които желаят да останат с Русия.

Това е на първо място Гагаузия и, евентуално, някои райони в северната част на страната, етнически близки до нас. Приднестровието, което е тясно обвързвано с Молдова в газовия бранш, към този момент направи своя избор преди повече от три десетилетия.

Изключването на „ молдовския пациент” от съветската дихателна система би трябвало да бъде синхронизирано (за да не се основават нови проблеми, които така и така са предостатъчно) – тук няма потребност да се шегувате – с решаването на горните политически задания. Така че по този метод няма да загубим най-малко част от Молдова. Перспективата да вземем страната, заминаваща на запад на безконечна прехрана и да й помогнем в това - даже за честните и красиви очи на Додон - не е рационална опция.

Опитът да се причисли цяла Молдова към Руския свят е прекомерно амбициозна задача, най-малко в обозримо бъдеще. И освен Москва е отговорна за това. Защото всичко може да е нищо. И също по този начин е допустимо да се пренапрегне в това време, защото руснаците ще би трябвало да вземат решение сходни проблеми и на други места.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР