В модерен офис в центъра на Киев 26-годишен украински войник,

...
В модерен офис в центъра на Киев 26-годишен украински войник,
Коментари Харесай

Сексуални отношения във война: Организация помага на ветераните в Украйна

В съвременен офис в центъра на Киев 26-годишен украински боец, завършил службата си, пуска видео на телефона си, в което гледа по какъв начин мъж целува буйно млада жена.

Това е реклама на ReSex - благотворителна организация, която се пробва да помогне на някогашни бойци за половия им живот след претърпяна физическа и психическа контузия.

Къпането във водата е неразрешено, до момента в който има сирени за заплаха

През края на март 2022 година съветските сили започнаха огромна блокада на украинския пристанищен град Мариупол, трансформирайки огромна част от него в руини. Хлиб Стрижко - тогава морски пехотинец, е един от бранителите на града, споделя Би Би Си.

Руски гърмеж го събаря от третия етаж на постройка на земята. След това е смачкан под руините ѝ. Тазът, челюстта и носът му са счупени, има и тежко разтърсване на мозъка. Казва, че топлината на детонацията е разтопила очилата му върху лицето. След това е хванат от съветските сили и е взет като военнопленник. Месец по-късно Хлиб е освободен и изпратен назад на украинска територия като част от замяна на военнопленници. Казва обаче, че е получил малко медицински грижи по време на престоя си в плен.

Би Би Си за първи път беседва с Хлиб единствено седмици след освобождението му, а по-късно беседва с него по време на рехабилитацията му.

Руските медии ги разказват като „ палачи “ и „ нацисти “

Докато Хлиб към момента се възвръща, от благотворителната организация ReSex се обръщат към него.

„ След пострадването ми на таза имах проблеми, за които трябваше време. Лекарите не говореха за секс, не желаех това да се случва и с други хора. Това беше мотивацията ми да вземам участие в плана “, споделя мъжът.

Ивона Костина е един от създателите на Veteran Hub - групата, която ръководи ReSex.

Тя споделя, че за първи път концепцията за него е пристигнала още през 2018 година, откакто излезли данни за казуса при американските бойци.

Тя и хората към нея обезпечават финансиране за плана още с началото на пълномащабната инвазия на Русия. Разговарят с украински бойци и специалисти, с цел да се уверят, че могат да приспособяват помощта си особено към мъжете и дамите, които се нуждаят от нея.

Когато изпращат запитванията си онлайн, реакциите са спорни. " Хората умират, а вие мислите за секс! ", са някои от тях.

Основателите на плана би трябвало да се изправят и със личните си предубеждения - като подправеното съмнение, че всички ранени ветерани ще се борят със половия си живот. Някои от тях имат своите позитивни истории и хората зад концепцията се чудели дали ще могат да бъдат в действителност потребни с нещо.

Варшава стимулира решението с пребазирането на частната войска „ Вагнер “

Благотворителната организация отпечатва към 6000 брошури и ги изпраща до медицински центрове, ветерани и техните фамилии в цяла Украйна. Прави ги налични и онлайн.

ReSex започва и акция в обществените мрежи с видеоклипове, графики и линия за помощ.

„ Опитваме се да покрием всичко “, споделя Ивона, която показва, че в брошурата има елементи, които са особено отдадени за млади ранени ветерани, които може към момента да са девствени. „ След контузиите първите им контакти евентуално ще бъдат доста по-различни от това, което са си представяли “, споделя дамата.

Има обособени управления за дами и мъже. Организацията желае да подсигурява, че съответните сътрудници ще получат съответни препоръки, съобразени с техния опит и тела. Фокусът на плана обаче е повече върху прочувствената страна, в сравнение с върху физическата.

Не е ясно кои са страните, взели присъединяване в срещата в Джеда

„ Става дума за това по какъв начин ще приемате себе си, по какъв начин ще се обичате и по какъв начин ще изградите връзка със себе си и колегата си след претърпяното “, споделят ръководителите на плана.

Спред тях травматичните мозъчни увреждания постоянно остават недиагностицирани и незадоволително лекувани - нещо, което визира " доста мощно либидото и цялото полово показване ".

От ReSex считат, че ветераните би трябвало да одобряват, че първоначално може би ще бъде мъчно и не трябва да бъде непременно.

Ексклузивно изявление на Виктория Петрова с началника на Главното ръководство на разузнаването на Украйна

Хлиб приказва позитивно за плана, към който се е включил. След въпрос дали има другарка след пострадванията си, той стартира да се смее.

„ След като се върнах от плен и бях изписан от болничното заведение, имах няколко приятелки. Сега още веднъж имам човек до себе си. Благодарен съм за всеки, с който съм излизал през последната година. Всеки сътрудник, който имах, беше значим за мен, с цел да си върна увереността. Много съм признателен за това “, споделя младият украинец.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР