В моделната гама на руския автомобилен производител АвтоВАЗ ще се

...
В моделната гама на руския автомобилен производител АвтоВАЗ ще се
Коментари Харесай

АвтоВАЗ поиска от руснаците да измислят име за новата Lada

В моделната гама на съветския авто производител АвтоВАЗ ще се появи градски кросоувър клас B+. Компанията помоли потребителите на обществените медии да измислят име за новия кросоувър на марката Lada.

Конкусът ще се организира от 18 октомври до 25 октомври тази година в това число, осведоми autonews.ru.

Основни условия към името на новата Lada:
да бъде близко и разбираемо за съветския народ, да отразяват неговите обичаи, просвета и език; да е написано на латиница, да е хармонично, елементарно за изговаряне и запомняне както на латиница, по този начин и на кирилица; да бъде автентично (уникално); да се комбинира с Лада; да се състои от не повече от шест букви.  АвтоВАЗ: Предложете име за новия модел Lada
АвтоВАЗ: Предложете име за новия модел Lada

До 2026 година съветската марка планува да пусне 17 нови и актуализирани модела

Най-вероятно става дума за нов кросоувър на АвтоВАЗ, който ще бъде построен въз основата на Lada Vestaр написа Аutonews. Този модел беше разгласен за първи път от ръководителя на съветската компания Максим Соколов на икономическото събитие VEF-2022. Тогава топ мениджърът не посочи точните дати за началото на производството на новия артикул.

" Това ще бъде нов съвременен кросоувър - евентуално най-популярната версия измежду автомобилните запалянковци през днешния ден. И в близко бъдеще ще стартира да се създава напълно от екипа на научно-техническия център на АвтоВАЗ ", изясни Соколов.
 АвтоВАЗ стартира да продава Лади онлайн на заводската цена
АвтоВАЗ стартира да продава Лади онлайн на заводската цена

Сделката и доставката по новата стратегия, ще се извърши в един от трите дилърски центъра на Lada в гр. Толиати

Първият кросоувър на АвтоВАЗ обаче би трябвало да бъде Lada X-Cross 5. Тази кола обаче към този момент има име. Производството на този автомобил започва на 17 юни в завода Lada в Санкт Петербург. Моделът обаче към момента не е пуснат в продажба. До края на годината АвтоВАЗ дава обещание да създаде 10 000 от тези коли. Новите артикули ще би трябвало да играят на същото пазарно поле с кросоувъри като Chery Tiggo 7 Pro Max и Changan CS55 Plus.

Автомобилът е всъщност актуализирана версия на кросоувъра Bestune T77 във версия преди рестайлинг. Моделът на АвтоВАЗ се разграничава от близнака си от Китай единствено по емблемата. Въпреки това, в случай че вярвате на предходните обещания на локалната компания, производството на колата се възнамерява да бъде доста локализирано в Русия.
 Каква ще е цената на усъвършенстваната Lada Vesta
Каква ще е цената на усъвършенстваната Lada Vesta

" АвтоВаз " е подготвил избор сред мотор с мощ 90 и 106 конски сили, както и други екстри

SUV сегментът сега е най-големият на съветския пазар. Марката Lada обаче към момента не е изцяло показана там. Гамата на АвтоВАЗ сега включва единствено тривратия SUV Lada Niva Legend, който се създава съвсем половин век без обилни механически и външни промени, и Lada Niva Travel (тази кола размени на пазара Chevrolet Niva). И двата автомобила се продават с 1,7-литров елемент с мощ 80 конски сили, комбиниран с петстепенна механична скоростна кутия и непрекъснато задвижване на всички колела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР