В много части на света вероятно ще се наблюдават температури

...
В много части на света вероятно ще се наблюдават температури
Коментари Харесай

Прогнозират температури над средните за голяма част от света дори без Ел Ниньо

В доста елементи на света евентуално ще се следят температури над междинните през идващите няколко месеца , даже при отсъствието на естествения феномен Ел Ниньо. Това оповестиха от Световната метеорологична организация, представени от " Гардиън ".

Световната метеорологична организация, която е под шапката на Организация на обединените нации, посочи, че сигналът от климатичните промени, провокирани от хората, към този момент е толкоз мощен , колкото и естественото събитие, което води до по-топли температури.
 Лято 2019-2020 в Австралия - второто най-горещо в историята
Лято 2019-2020 в Австралия - второто най-горещо в историята

Австралия се затопля по-бързо от междинното за света

Допълва се, че има 60 % късмет за неутрално състояние без Ел Ниньо или неговата диаметралност Ла Ниня, сред март и май. Има 35% късмет Ел Ниньо да се развие и 5 % - за Ла Ниня.

Южното съмнение на Ел Ниньо (Енсо) е естествен феномен в Тихия океан, което има затоплящо въздействие върху световните температури. То е също по този начин обвързвано с значителни дъждове, наводнения и засушавания.

Въпреки предстоящото неявяване на Ел Ниньо, Световната метеорологична организация предвижда, че в доста елементи на света ще са налице над междинните температури на морската повърхнина, което ще докара до по-високи от естествените температури на сушата. Климатичните промени ще допринесат за тези условия .
 Меркел за Нова година: Германия би трябвало да направи всичко допустимо против световното стопляне
Меркел за Нова година: Германия би трябвало да направи всичко допустимо против световното стопляне

" Нашите деца и внуци са тези, които ще би трябвало да живеят с следствията "

Генералният секретар на Световната метеорологична организация Петери Таалас разяснява: " Дори неутралните месеци във връзка с Енсо са по-топли в сравнение с в предишното , като температурите на въздуха и морската повърхнина, както и на топлината на океана се усилиха поради климатичните промени.

При повече от 90% от силата, спирана от парниковите газове, и отиваща в океана, топлината на океана е на рекордни нива . Така, 2016 година беше най-топлата година в историята вследствие на композиция от мощен Ел Ниньо и провокираното от индивида световно стопляне. 2019 година беше втората най-топла година в историята, макар че нямаше мощно Ел Ниньо .

Току-що регистрирахме най-топлия януари в историята . Сигналът от провокираните от индивида климатични промени към този момент е толкоз мощен, колкото този от огромната естествена мощ на природата. "
 Промени в публичния климат
Промени в публичния климат

Климатичната рецесия е общ международен проблем и частичните (евро)решения не могат да разрешат кризата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР