Днес Вулканът Ибу в Индонезия изригна отново, като предизвика зрелищна

...
Днес Вулканът Ибу в Индонезия изригна отново, като предизвика зрелищна
Коментари Харесай

Вулканът Ибу в Индонезия продължава да изригва

Днес Вулканът Ибу в Индонезия изригна още веднъж , като провокира зрелищна демонстрация на вулканични мълнии. Това предават от Reuters по информация на организацията за вулканология на страната PVMBG.

Високият 1325 метра вулкан на източния остров Халмахера изригна два пъти в четвъртък, съобщи Херунингтяс Деси Пурнамасари, чиновник на PVMBG.

Първото изригване е било в 1.30 ч. сутринта локално време, като са били следени лава, летящи скали и светкавици към кратера. Вторият екот е бил в 7.46 ч. сутринта локално време, като изригването е траяло две минути. Облак пепел се е издигнал на височина до 1200 м. в небето над кратера.

Статусът на паника към момента е равнище четири , което е и най-високото, удостовери Пурнамасари.

Всякакви действия в границите на 7 км. от кратера са неразрешени от организацията. От 16 май локалните управляващи изтеглиха седем села в региона. Засега не се възнамерява нова евакуация.

Припомняме още, вулканичната интензивност през днешния ден е част от от май месец насам. Последните прояви на интензивност са били във вторник, като колоните пепел са достигнали 5 км.

Допълнително, Индонезия се намира на геологично дейния тихоокеански " огнен пръстен " и има 127 дейни вулкана. Миналия месец в провинция Северен Сулавеси наложи

Най-малко 60 души починаха предишния месец по време на неочаквани наводнения и студени потоци от лава от, един от най-активните вулкани в провинция Западна Суматра.
 Изригна вулкан във Филипините
Изригна вулкан във Филипините

Той е изхвърлил стълбове от лава с височина до пет километра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР