В младостта си Ален Делон носи военни куртки, за да

...
В младостта си Ален Делон носи военни куртки, за да
Коментари Харесай

Кучетата за мен са като болни деца, на които съдбата е отредила 10 години живот ♥ Ален ДЕЛОН

В младостта си Ален Делон носи военни куртки, с цел да може да сгрее всяко кученце, което среща по пътя. Днес, към този момент на 80 години, легендата на френското кино има пет приюта за бездомни кучета и котки.  

„ В моя дом постоянно живеят доста кучета. Те ми припомнят на заболели деца, на които ориста е отредила единствено 10-14 години живот ”, споделя Делон.

В Швейцария към този момент се повдигна въпроса за основаване на служба „ Адвокат на домашни любимци ”. Според артистът, щом даже убийци и нарушители могат да употребяват гратис услугите на юрист, то и животните имат право на отбрана.

„ Хората са се погрижили за своите ползи – намират юрист. Дори такива низши същества, като насилниците на деца, по закон имат право на отбрана. На нарушители, които нямат пари за отбрана, страната пък им обезпечава безвъзмезден юрист! Нагло и възмутително! ”, декларира Ален Делон.

Историята на МАМБО – кучето, живо запалено от двама младежи в Перпинян, Южна Франция

Мамбо, млад пинчер, пристигнал неизвестно от кое място, зарязан неизвестно от  кого. Неговата история ни кара да изпитваме позор от това, че принадлежим на човешкия жанр. През август 2009-та, в малко селце, близо до Перпинян, Мамбо се доближава до двама младежи, с цел да се погали у тях. Те го поливат с бензин и го възпламеняват.

Това закононарушение потриса цяла Франция. А Ален Делон взема нещата в свои ръце.

„ Изпратих на място своя ветеринарен доктор, който да се опита да избави Мамбо.

Но в случай че има правдивост на този свят, Мамбо би трябвало да има собствен юрист, и за първи път в правосъдната процедура, съдът да разпореди той да участва в залата по време на процеса. За да видят всички, по какъв начин наподобява това куче и какво е претърпяло.

Представете си, мъчителите са го залели с бензин и са го запалили, и всичко това – с цел да се забавляват! Как е допустима сходна свирепост?! Ако всичко това се беше разиграло пред очите ми, бих рискувал да прекарам остатъка от живота си зад решетките. Просто бих умъртвил тези твари! Дори животните се атакуват едно друго, само поради храна, а не за забавление.

Палачите на Мамбо бяха наказани на 6 и 2 години затвор. Мамбо живее на 6 км от Души, има си нови стопани, които вършат всичко, с цел да не помни за мъченията си. Той изцяло се възвърне.

Да, обичам животните. Кучетата най-вече. Те са съвсем като хората, просто имат по-малко дефекти. Човек може да бъде садист и даже още по-лошо… Животното – на каква неприятна постъпка е способно то, с изключение на да ти се изпикае на леглото?

Кучетата са правилни на своя собственик и му дават безспорната си обич. И няма значение какъв е той – президент на Франция, дрипльо или артист. Нима мислите, че на моите кучета им пука, че съм Ален Делон? За тях е все едно. Обичат ме, без да знаят кой съм аз и какво работя. Това е безусловната обич – обич без размисли и ангажименти.

От дете съм раснал с кучета, целият си живот съм прекарал с тях. Първо имах доберманка, на име Гала. Веднъж й се развиках и я ударих по задницата. Тя седна. Погледна ме…, и аз видях, че плаче. От този миг, проумях всичко – в този момент всички мои кучета се усмихват. Дори когато им се случва да правят дребни хулиганщини.

Аз членувам в Обществото за протекция на животните. То има над 30 милиона съидейници, измежду които е и Бриджит Бардо. В моето имение в Души, живеят осем кучета. Там са заровени и всички мои остарели любимци – над 35 кучета. Насред това кучешко гробище построих параклис. И след дълга преписка и очакване, получих публично позволение, да бъда заровен и аз при тях, когато този ден настъпи.

Веднъж попитаха мен и Бриджит Бардо, какви бихме желали да бъдем в идващия си живот. Отвърнах: „ Бих желал да бъда куче при Ален Делон или муле при Бардо. Това е идеалният живот, тъй като моите кучета са щастливи! ”.

По материал на
Снимки: theplace2.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР