В Министерството на земеделието работим активно за включване на обекти

...
В Министерството на земеделието работим активно за включване на обекти
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков: Работим активно за включване на обекти за винен и ловен туризъм в новата дигитална карта на България

В Министерството на земеделието работим интензивно за включване на обекти за винен и ловджийски туризъм в новата цифрова карта на България. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков на среща по план „ Модернизация на туристическите услуги в България посредством виртуална действителност, цифрови туристически направления и необятно обществено включване през актуалните IT решения “, която се организира в края на предходната седмица. В полемиката участваха министърът на туризма доктор Илин Димитров и ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров.

Аграрният заместник-министър уточни, че виненият туризъм дава живот на доста селски общини и на районите като цяло. Той разяснява още, че при него посетителите не просто търсят дегустация на вино, само че те посещават и културно-исторически забележителности, отсядат и в места за настаняване, търсят и други търговски обекти. По думите му страната има и доста положителни условия за ловджийски туризъм, който има капацитет за привличане на посетители от целия свят.

„ Инициативата за основаване на цифрова карта и направления е изключителна, тъй като отваря нови хоризонти в няколко бранша. Надявам се работата по този план да продължи и след мандата на служебния кабинет, тъй като е забавен и значим за бизнеса “, уточни още земеделският заместник-министър.

Тодор Джиков осведоми, че сега се работи по организацията за присъединяване на страната ни в едно от най-големите винени изложби „ ПроВайн “. Той посочи, че форумът e напълно „ Бизнес за бизнеса (B2B) “, като дава опция на родните производители да подписват директни контракти за продажба.

„ Министерството на земеделието създава и маркетингова тактика за развиване на българските винопроизводители в другите сегменти с три годишен небосвод “, заяви заместник-министър Джиков. Той посочи, че се търсят и благоприятни условия за нейното финансиране, като в този интервал се чака тя да покаже своята успеваемост за разпространение на бранша и за намиране на нови пазари. Заместник-министърът добави, че поради икономическите турболенции е нужно да се обмислят и разновидности родни артикули да се показват на азиатските пазари, където обстановката е по-стабилна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР