В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад

...
В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад
Коментари Харесай

МЗ: Докладът на АДФИ за „Пирогов“ все още не е получен във ведомството

В Министерството на здравеопазването към момента не е получен отчет от Агенцията за държавна финансова инспекция  (АДФИ). На база нормативната уредба, Министерство на здравеопазването следва да бъде известено от шефа на АДФИ за резултатите от осъществената финансова ревизия. Това споделят от ведомството по отношение на публикуваното по-рано през днешния ден известие от „ Пирогов “ за получен отчет от инспекцията на АДФИ в лечебното заведение.

Съгласно законовите разпореждания УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД има законоустановен период да показа мнение по връчения отчет, след което следва да бъде направено умозаключение по отчета, прецизират от Министерство на здравеопазването.

Коментар по констатациите от осъществената инспекция на АДФИ може да бъде изработен едвам откакто екипът на Министерството се запознае със наличието на документа, показват от там и напомнят, че въз основа на установени нарушавания от Звено „ Вътрешен одит “ на Министерство на здравеопазването са сезирани всички способени органи, в това число и Прокуратурата, която към момента не се е произнесла по случая.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР