В Министерството на здравеопазването бяха подписани анексите към Националния рамков

...
В Министерството на здравеопазването бяха подписани анексите към Националния рамков
Коментари Харесай

В МЗ бяха подписани анексите към Националния рамков договор

В Министерството на здравеопазването бяха подписани анексите към Националния рамков контракт за интервала 2023-2025 година сред НЗОК, Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз, съобщи кореспондент на.

Със заложените промени към този момент няма да се постанова да се чака с месеци за ядрено-магнитен резонанс. Проектът планува и забележителен растеж на цените за детско и майчино опазване на здравето. Предвижда се и лекуването и следенето на онкологично заболели пациенти по клиничните пътеки и процедури да бъде без ограничавания.

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров уточни, че с подписания анекс се продължава политиката за по-добро финансиране на извънболничната помощ и изрази вяра ползата към специалността на общопрактикуващ доктор да продължи да се покачва.

Той добави още, че в анекса са планувани и повече средства за по-тежките случаи в болничната помощ.

Има разделяне на пътеките, което единствено по себе си е нещо революционно. Целта е жителите да бъдат улеснени при приемането на медицински грижи, проучвания и профилактика, означи доктор Маджаров.

От своя страна доктор Николай Шарков, ръководител на Българския зъболекарски съюз, изрази удовлетворението си от подписания анекс, който по думите му обезпечава по-добри условия както за пациентите, по този начин и за лекарите по дентална медицина.

„ Тези 3 млн. лв., които получаваме, ще бъдат целево разпределени. Има и една оригиналност и тя е, че прегледите ще бъдат напълно покрити от НЗОК “, изясни доктор Шарков.

Управителят на НЗОК Станимир Михайлов акцентира, че и в двата анекса има „ революционни “ неща, които са в интерес на здравноосигурените лица и увери, че са заложени контролни механизми, за по-справедливо систематизиране на средствата на Здравната каса.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР