В Министерството на външните работи няма постъпили искания от български

...
В Министерството на външните работи няма постъпили искания от български
Коментари Харесай

МВнР: Има план за евакуация на българите от Украйна при евентуална война


„ В Министерството на външните работи няма постъпили претенции от български жители, които желаят да бъдат евакуирани. Близо 40 души са се записали на интернет платформата във външно министерство, като са оставили настоящи телефони и къде тъкмо се намират, като локация в Украйна, с цел да имаме пряк контакт с тях “.

Това съобщи Митко Димитров, шеф на пресслужбата на външно министерство, представен от БГНЕС.

Той прикани българите да изоставен територията на Украйна с наличните транспортни средства .

„ Външният министър Теодора Генчовска е образувала спешен щаб, който следи обстановката в и към Украйна и в случай че се наложи ще стартираме евакуация на български жители . Искам още един път да приканим българските жители, които се намират на територията на Украйна да изоставен страната, българските жители да не пътуват към Украйна. Надявам се, че дипломатическите старания ще доведат до деескалация на напрежението, това е в полза на безусловно всички “, сподели Димитров.

Има проект за евакуация на българи при възможна война, само че той е обект от конфиденциален тип и не може да бъде оголен на този стадий .

„ Ако се случи ескалация на напрежението, ние мигновено ще въведем протокола за изтегляне, само че заради съображения за сигурност не мога ви кажа какви ще бъдат нашите дейности “, добави Димитров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР