В Министерството на туризма се проведе работна среща относно сигналите

...
В Министерството на туризма се проведе работна среща относно сигналите
Коментари Харесай

Проверките за чистотата на водата по морето ще продължат и след сезона

В Министерството на туризма се организира работна среща по отношение на сигналите за замърсяванията на Южното Черноморие през миналия сезон. От Министерството на туризма прецизираха, че се реализира непрекъснат надзор на плажовете и че се правят инспекции, които ще продължат и след сезона. 

Институциите водят целенасочена държавна политика за даване на туристическия артикул и се следват ясни и точни правила за бистрота.

Взе се решение до края на октомври да се обследват аргументите за замърсяванията на морската вода, в случай че има такива, да се обобщят аргументите и да се вземат ограничения за справяне и възстановяване на чистотата на морската вода и плажовете. Всяка от страните в границите на своята подготвеност ще обследва казуса и ще вземе решение за възстановяване на чистотата като в края на месец октомври четирите министерства ще се съберат още веднъж да обобщят данните и резултатите.

Участие в срещата взеха представители на Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на районното развиване и благоустройството и основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР