В министерството на правосъдието има сигнал, че Бюрото за защита

...
В министерството на правосъдието има сигнал, че Бюрото за защита
Коментари Харесай

Зам.-министър се усъмни, че Бюрото за защита прехвърля бронираните си коли

В министерството на правораздаването има сигнал, че Бюрото за отбрана на очевидци трансферира на различен притежател бронираните си коли. Това съобщи пред бТВ отрасловият зам.-министър Иван Демерджиев.

Бюрото мина на послушание на правосъдния министър неотдавна. Преди това то се командваше от основния прокурор Иван Гешев, който ползваше чиновниците му за персонална защита. След законовите промени Гешев към този момент с защита от НСО, въпреки нееднократно да е заявявал, че тази работа може единствено да му носи чантата.

Преди няколко седмици правосъдният министър Янаки Стоилов съобщи, че е упълномощил цялостен списък на имуществото на Бюрото. В четвъртък заместникът му съобщи, че има сигнал за прекачване на коли.

" Това може да заплаши живота на охраняваните очевидци ", съобщи той. Дали коли са сменили притежателя си ще стане ясно едвам когато завърши прехвърлянето на Бюрото, добави зам.-министърът.

" В момента ние нямаме надзор над този развой, тъй като материалната база към момента се намира разполагаем на Бюрото и под управлението на основния прокурор, т.е. ние сега нямаме надзор ", съобщи Демерджиев.

Прехвърлянето може да трае най-много до три месеца, само че от министерството настояват, че желаят то да се случи в по-кратки периоди.

Доскоро с изключение на като персонална защита на Гешев Бюрото се ползваше и за арести при някои показни акции. Негови чиновници задържаха някогашния екоминистър Нено Димов, упрекнат поради водната рецесия в Перник през 2020 година Миналата година отново Бюрото влезе в президентството. След това Гешев отхвърли да е имало нахлухване и регистрира като своя неточност, че не обяснил на обществото акцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР