В Министерството на икономиката в последния месец дейностите са били

...
В Министерството на икономиката в последния месец дейностите са били
Коментари Харесай

Кирил Петков: Дадох разпореждане всички завършени язовири да влязат в експлоатация

В Министерството на стопанската система в последния месец дейностите са били разграничени на два типа - действия по бистрота и действия за стопански напредък.

Това съобщи на брифинга за доклада на активността на служебното държавно управление служебният министърът на стопанската система Кирил Петков.

Като с дейностите по бистрота задачата е освен да се покаже, в случай че нещо не се е правило както би трябвало, само че на база на това да се създадат изводи, които ще оказват помощ за работата отсега нататък.

" Осветлихме, че ББР беше дала на 8 компании 946 милиона, след това разбрахме, че милиард и 800 на 20 компании също. Така че по-късно изобретение сменихме устава да бъде с оптимален заем, който може да бъде даден от ББР да бъде до 5 милиона лв., тъй че никой от тук нататък да не може да дава заеми по 100 милиона от банка, която би трябвало да работи за дребните и междинни предприятия ", сподели икономическият министър.

Следващата стъпка за бистрота и надзор - направени са комисии в Държавната консолидационна компания и в Българската организация за експортно обезпечаване.

" Държавната консолидационна компания беше изхарчила 630 милиона и до този миг имаме резултат с 10 приключени язовирчета, от които първите три инспекции демонстрираха, че тези язовири действително още не са влезнали в употреба ", разяснява Петков.

Министърът е дал предписание от през вчерашния ден всички приключени язовири да влязат в употреба, да бъдат предадени на държавното дружество " Управление и стопанисване на язовири ", както и всеки контракт с външен реализатор от тук нататък да бъде предоставян към Комисията за бистрота и надзор, " тъй че да нямаме разходи за бетон и за превоз сред 2 и 5 пъти пазарните ".

Откъм стопански напредък дружно с министър Асен Василев е стартирана стратегия за възобновяване, където над 2 и половина милиарда нови средства ще бъдат налични за дребните и междинни предприятия в партньорство с комерсиалните банки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР