В миналото кристалите са били основен инструмент за лечение, защита

...
В миналото кристалите са били основен инструмент за лечение, защита
Коментари Харесай

Кристалите - видимата сила на невидимия свят

В предишното кристалите са били главен инструмент за лекуване, отбрана и връзка с божественото. Техните свойства са били детайлно изучавани, с цел да ни спомагат за възобновяване на физическата мощ и за духовното ни израстване. Научете кои камъни ускоряват женската сила, кои дават мощ на мъжете и кои са подобаващи за деца

ЗА ЖЕНИ
Някои кристали оказват помощ на нежния пол да бъде съзнателен, усилват  и хармонизират женската сила в нейните аспекти: съзидателна мощ, безусловна обич, страст, грижа, поддръжка, амнистия, самообладание, отбрана и емпатия.



Родохрозит
Съдържа всеобхватната сила на безусловната обич, успокоява сърцето и духа. Родохрозитът е земен камък. Той облекчава меланхолия, стрес, възприятие на самотност и тревога. Насърчава позитивното, отворено и радостно държание. Подобрява самооценката, помагайки да забележим истината за себе си. Лекува прочувствени рани, като довежда до повърхността потиснати мемоари от остарели контузии и спомага за деликатното им освобождение. Привлича нова обич. Засилва творчеството и креативния капацитет. Усилва интуицията.



Розов кварц
Свързва се с женската страна на божествената сила. Този кристал е и знак на любовта. Любов е  универсална дума, само че в този случай се отнася до любовта към личната персона и тяло и към колегата. Розовият кварц може да отключи цялостния капацитет на сърдечната чакра и да увеличи духовната осъзнатост до ново равнище. Той канализира спокойна и любяща сила, която навлиза във всички енергийни центрове и деликатно отстранява какофония и блокажи, изпълвайки пространството с обич.
Носи обръщение за мир и естетика. Розовият кварц е подобаващ за лекуване, защото има способността да затваря прочувствени рани, да освобождава дисхармонични сили. Помага да отворим сърцето си и да открием дара на доверието. В подмяна получаваме силата да реализираме дълбоки и правилни връзки както с другите, по този начин и със личната си същина.
Препоръчва се при проблематични връзки, липса на доверие, подозрителност и самотност. Розовият кварц може да помогне на всяка жена да се свърже още веднъж с тялото си и да възвърне подценената си чувствена страна. Също по този начин той е потребен и за лекуване на следродилна меланхолия, както и за проблеми, свързани с ранното майчинство.



Лунен камък
Той оказва помощ при промени в живота на прочувствено, ментално и духовно равнище.  Енергията му се свързва с новото начало, като  внася осъзнаването, че всяко начало е плодът, който идва с края. Това е камък на вярата. Помага ни да проумеем възходите и паденията, търпеливо да приемем циклите на живота и да разберем ориста и пътя. Внася доста мощна и фина осцилация от висшите измерения. Усилва проницателността, креативния капацитет и себеизразяването, oблекчава прочувствено напрежение. Премахва отрицателните натрупвания по чакрите, разсънва състраданието. Лунният камък носи убеденост и увереност, като разрешава да осъзнаем, че няма обстановка, която да не може да бъде решена. Премахва спънки по пътя към духовно израстване. Лунният камък има спокойна сила, която спомага да се настроим към естествените биологични ритми и промени на тялото.

ЗА МЪЖЕ
Помага за уравновесено изложение на мъжките аспекти: целенасоченост, интензивност, деятелност, водачество, резистентност, мощ, отбрана, разпоредителност.



Гранат
За обич, увереност и храброст. Това е камък, който има интензивна осцилация и е отличен при прекосяване през обстановки на контузии и стрес, защото доставя силата, от която мъжът се нуждае, с цел да премине през тях. Усилва волята и оказва помощ в реализирането на фантазиите.



Малахит
Излъчва доста постоянна мъжка сила. Внася схващане към нас самите и другите. Свързва се с водачество, дава убеденост, креативност, основава отбрана, лекува сърцето. Помага да се разпознае отрицателният опит от предишното и спомага за освобождението му. Смята се, че който го носи, е правилен в любовта и другарството и постоянно търси съгласие. Малахитът усилва концентрацията, покачва интуицията, спомага за духовната промяна и оказва помощ за разчитане на подсъзнателните послания, които получаваме. Така основава благоприятни условия да погледнем от близко себе си.



Пирит
Стимулира към деяние, проявление, убеденост, креативност, воля, агресия от сила. Свързва се с мъжка мощ, мощен лечителски камък, способства за положително здраве, интелектуално и прочувствено благополучие. Символ е на решителността, улеснява разрешаването на проблеми. Намалява тревогата, усилва силата на волята, преодолява страхове, окуражава към деяние. Изчиства ментални блокажи, подтиква интелекта, усъвършенства паметта. Внася сила на обилие и финансов поток. Съдейства за виждане оттатък маските и за схващане оттатък думите и дейностите.

ЗА ДЕЦА
Природата е помислила и за най-малките. Има камъни, които поддържат малчуганите в израстването им, оказват помощ им да се усещат предпазени и спокойни.  Децата елементарно усещат вибрацията на кристалите и заради това ги харесват. Те могат да им дадат постоянна сила и да им оказват помощ да се оправят с другите страсти и усеща. Излъчването на кристалите спомага на подрастващите да схванат света от една по-устойчива позиция.



Зелен авантюрин
Кристалът оказва помощ на децата да минават през живота с лекост и позитивност. Той внася наслада, благополучие, прочувствено успокоение, здраве и благополучие. Зеленият авантюрин усилва силата на състраданието и емпатията, успокоява гнева. Камъкът подтиква мозъка, творчеството, мотивацията и независимостта. Защитава от електромагнитни замърсявания!



Розов кварц
Красив кристал с доста нежна и любяща сила. Тя поддържа децата да демонстрират безусловна обич, амнистия и съчувствие. Розовият кварц основава естетика в връзките и им оказва помощ да показват техните страсти. Камъкът лекува, ускорява вярата и персоналната убеденост.



Аметист
Децата доста се радват на този кристал поради наситения му лилав цвят. Той има успокояваща и хармонична сила, която е подобаваща за тях. Аметистът е камък на духовността и щастието. Той дава непоклатимост, мощ и вътрешен мир. Аметистът обезпечава изясненост и ускорява интуицията и разбирането.  Съдейства за успокояването на мозъка, понижава напрежението и обезпечава здрав сън.

МАГАЗИН „ КРИСТАЛИ И КРИСТАЛНИ ЧЕРЕПИ ”
София, ул. „ Оборище “ 86,
тел. 088 694 4816;
FB: crystals.crystalskulls
[email protected];
[email protected]
Изключителна сбирка от качествени кристали и минералиЕзотерично знание с богат опит в работата с кристалиИндивидуален метод за всеки клиент
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР