В миналото хората са вярвали, че има храни, които имат

...
В миналото хората са вярвали, че има храни, които имат
Коментари Харесай

5 храни, за които се е вярвало, че притежават магически сили

В предишното хората са вярвали, че има храни, които имат силата да лекуват и да гонят демоните и злите духове. Ето 5 от тези храни:

1. Маково семе

В Древна Гърция маковото семе се е смятало за растението на бога на сънищата – Хипос. Вярвало се е, че то лекува безсънието. Маковото семе се е употребило и срещу забременяване. Ако в обувката на младоженка се слагат семена, то се е вярвало, че няма да успее да зачене.

2. Копър

Европейските монарси са вярвали, че копърът има силата да прогонва мъжките демони, които са тормозили дамите. Копърът е имал своето приложение и при вещерството. Вярвало се е, че чаша от копър с вода може да обърне магия, а закачен филиз пред дома, служи като отбрана.
 копър ThinkStock/Getty Images
3. Ябълки

В ирландския фолклор героите са яли ябълки, с цел да бъдат млади и здрави. В предишното в Китай хората са си подарявали ябълки в символ на мир. На Балканите, в случай че мъж  подари ябълка на жена, това означавало, че той желае да се омъжи за нея.-->

4. Лук

Египтяните свързват лука с безконечния живот поради пластове му и по тази причина погребат фараоните си с тях. Лук също е открит в разнообразни елементи на тялото на мумиите, като да вземем за пример гръдния панер и таза.
 лук ThinkStock/Getty Images
5. Смокини

Хората в Боливия са вярвали, че неприятните духове са се криели в листата на смокините. Считало се е, че в случай че някой мине под листата му, то той ще се разболее от неизлечима болест.
 смокини ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР