В Милано се състоя протестно шествие срещу климатичните промени организирано

...
В Милано се състоя протестно шествие срещу климатичните промени организирано
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Милано за защита на климата

В Милано се състоя протестно шествие против климатичните промени проведено от придвижването „ Петъци на бъдещето”. Събитието е продължение на младежкия международен конгрес в отбрана на климата, който завърши през вчерашния ден. В Милано стартира и предварителната конференция на Организация на обединените нации за климата.



Протестът, в който съгласно уредниците са взели участие към 50,000 души, обиколи центъра на града. Той бе управителен от двете климатични активистки Грета Тунберг и Ванеса Накате от Уганда. „ Възможен е един различен свят”, сподели Грета Тунберг и изясни, че измененията са вероятни и наложителни.

Италианската активистка от „ Петъци на бъдещето” Мартина Компарели добави, че те желаят неотложно прекъсване на всяка нова инфраструктура обвързвана с петрол, газ и въглища, на действия прикриващи отрицателното влияние върху околната среда и да се постави завършек на интензивно земеделие. Тя посочи, че на предварителната конференция за климата на Организация на обединените нации в Милано няма наблюдаващи и представители на придвижванията за отбрана на климата. Утре, срещата по линията на Организация на обединените нации завършва, която обаче ще бъде придружена от Глобален марш за климатична правдивост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР