В мига, в който бе съобщена тази новина, от Южното

...
В мига, в който бе съобщена тази новина, от Южното
Коментари Харесай

Изследванията доказаха: Водата по Черноморието е чиста, Активни потребители излъгаха

В мига, в който бе обявена тази вест, от Южното Черноморие имаше първо нервност на пазаруване на пробиотици. Второ, близо 50% от хората в действителност си потеглиха, разяснява кметът на Царево Георги Лапчев

При взетите проби от морската вода от 30 зони по Южното Черноморие няма установено рисково замърсяване за хората. Това откриха при проверки извършени при започване на седмицата от Регионалната здравна ревизия в Бургас.

От проблемите 2 плажа - " Попският " край Царево и плаж " Лозенец " също е установено, че няма превишаване на границите за положително качество на водата, съобшава БНР-Бургас.

Проверките на морската вода на " Попския плаж ", като и в " Лозенец " бяха осъществени взаимно с представители на организацията „ Активни консуматори “. Те бяха предизвикани след информацията, че нормите за замърсяване са превишени 41 пъти. При последните разбори на пробите замърсяване не е установено. 

" Не виждам някаква заплаха за плажуващите ", сподели доктор Мариана Кофинова от Регионалната здравна  ревизия в Бургас

Кметът на Царево Георги Лапчев разяснява вредите, нанесени на туризма след обявата на проучването, че морската вода е нечиста.

" В мига, в който бе обявена тази вест, от Южното Черноморие имаше първо нервност на пазаруване на пробиотици. Второ, близо 50% от хората в действителност си потеглиха. Има отлив. И колкото и да се опитваме да минимизираме тези вреди, вреда има и то има вреда от една изключитело лъжлива и груба интервенция в националната сигурност на страната ", разяснява Лапчев.

Хотелиери се заканиха да съдят " Активни консуматори ", а както се оказа това Неправителствени организации получава финансиране от държавния бюджет и е бенефициент по европейски планове.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР