В МФ се сформира работна група, която да обследва обединението

...
В МФ се сформира работна група, която да обследва обединението
Коментари Харесай

Василев: Събрали сме 685 млн. лева повече данъци спрямо 2023 година


В МФ се образува работна група, която да обследва обединяването на Национална агенция за приходите и Агенция “Митници” в единна приходна организация. Това се прави за по-ефективно администриране на събирането на мита, налози и акцизи, само че и за оптимизация на държавната конструкция. Общи данъчни и митнически организации има в Дания, Естония, Испания, Латвия, Словения, Унгария, Полша, Португалия и други Това е метод, който се употребява и в Англия и Америка.

Това съобщи министърът на финансите Асен Василев. Той даде повече информация за сливането на двете приходни организации – Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Приходната част на бюджета върви извънредно добре. Към 19 февруари сме събрали с 685 млн.лв. повече налози, мита и осигуровки по отношение на предходната година. Събираемостта за налозите сме нагоре с 13,9%, нарастването при осигуровките е 9,2 за осигуровки, а нарастването при Данък добавена стойност от импорт и данък е 11,2%. Движим се по-добре от заложеното като приходна част при бюджета”, добави Василев. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР