В МФ e бил обсъждан закон, писан от Nexo, за

...
В МФ e бил обсъждан закон, писан от Nexo, за
Коментари Харесай

В МФ e бил обсъждан закон, писан от Nexo, за разплащане на крипто пари през БОРИКА

В МФ e бил обсъждан закон, писан от Nexo, за разплащане на крипто пари във валута през „ Борика “. Това е станало по времето на Асен Василев. Това беше доказано от МФ по време на първото съвещание на Временната комисия за определяне на обстоятелствата и събитията към активността на Nexo и Nexo Capital и обвързваните с тях лица, съобщава Financial Tribune. 

Представители на „ Борика “ и министерството застанаха пред депутатите, изслушан беше и шефът на Българска народна банка Димитър Радев, а Асен Василев прикани по-добре да бъдат извикани Nexo и прокуратурата. 

Първата среща на тематика по какъв начин може да бъде вкарана криптовалутата в системата за разплащане „ Борика “ е била на политическо равнище и това се е случвало по време на ръководството на Асен Василев. На втората среща е било разисквано какви интервенции могат да се вкарат, по какъв начин механически може да се извърши, както и дали има законови спънки това да се случи. 

От работната среща няма протокол, обясниха МФ, тъй като е била работна на равнище специалисти. Експертите не били викани повторно, тъй като и към днешна дата се чака въвеждане на общо европейско законодателство за криптовалутите. Разговорът приключил с констатацията, че е най-добре да се изчакат текстовете от Брюксел. 

На срещите е имало е представител Nexo, който в бил част от представителите на финтех асоциацията. 

Йордан Цонев от Движение за права и свободи акцентира, че „ Борика “ е главната система за разплащания у нас и има основно значение за чистотата на банковата и паричната система. 

„ Основна спънка пред приемането на този тип разплащане е, че не може да се подсигурява, че тези активи са чисти и не се реализира пране на пари през криптовалути “, означи и Петър Чобанов от Движение за права и свободи. 

„ Не може да се спре развиването на този бранш, само че той би трябвало да се контролира и управлява “, акцентираха от Министерство на финансите. 

Чобанов попита дали има представители на Nexo, с които се е водила преписка. 

От МФ обявиха, че с изключение на Георги Топалов, който е бил член на финтех асоциацията, мейли са получавали и от Елеонора Топалова. Тя е изпратила имейли на 14 и 17 юни. Те са представлявали разбори. Единият – „ Обща правна рамка на криптоактиви “, а вторият „ Политика против прането на пари и финансиране на тероризъм “. 

Десислава Трифонова попита Топалова в качеството си на каква е пращала мейли. 

От Министерство на финансите показаха, че са се ровили в документи от 7 месеца обратно и мъчно биха могли да кажат Топалова тъкмо като каква е изпращала мейли. 

От „ Възраждане “ заподозряха във „ тънък лобизъм “ Асен Василев и го попитаха преди да показват компанията и да заведат нейни представители в Министерство на финансите, дали са въобще са ревизирали активността на тази компания. От обясненията на министерството стана ясно, че това не е направено, каквато беше и обстановката с „ Джемкорп “.
 

 
 
20 Яну 202328820 Яну 202358719 Яну 2023751318 Яну 202339718 Яну 202313018 Яну 2023267Коментаричитател21 Яну 2023 9:36ч.
Добре, че беше Слави, да постави завършек на държавното управление на Политическа партия. Нинова беше толкоз жадна за власт, че си затваряше очите за всички изцепки на Политическа партия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пази Боже сляпо да прогледа....21 Яну 2023 10:06ч.
Технократи, какво да ги прави човек, родени WEF-джии... Решени са да ни цифровизират, непринудено или принудително... И Пеканов, и Лорер или откровен (гъ*ар) Митев - и кой-знае още какъв брой по-неизвестни персони, сходни на тях " европейци " и " Граждани на Света "... С вродено (или придобито) възприятие за предимство и безпогрешност... Всичко вършат " за положителното на България ", просто нямат време да осведомят ПРОСТОлюдието, и не желаят да си прахосват силата да изясняват " по-сложни " понятия от евро-интеграцията... Съдбата тъкмо тях е избрала (с лека помощ от SmartMatic) да извършат чудеса... А и просто не чакат да бъдат разбрани, зер материята е сложновата... Дупетатите от Политическа партия в настоящето Народно събрание си наподобяват. Имам възприятието, че постоянно препрочитат излъсканите си C.V.-та, напомнят си огромните триумфи реализирани от тях в елитните университети по света, и мечтаят за нови висоти! Тях, " Спасителите на U-crane ", единствено н.п. херо моне да оцени по достолепие. или Е. Макрон... Или както сподели Кирчо - " Щом най-бедната страна в Европейски Съюз може, значи всички можемЕ! Заеднo! We are all in this together! "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Снимката е трепач...21 Яну 2023 10:09ч.
Поздравления за редактора...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023332211 Яну 2023137719 Яну 202349628 Дек 20221021
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР