В местното управление, както и в държавното се забелязва спад

...
В местното управление, както и в държавното се забелязва спад
Коментари Харесай

Ветераните се смаляват

В локалното ръководство, както и в държавното се вижда спад на доверието към партиите, условно наричани " ветерани ". От Десети ноември до 2007 година Пловдив беше ръководен от демократичните сили под знамето на Съюз на демократичните сили - доминант както в изпълнителната, по този начин и в законодателната власт.

През 2007-а Съюз на демократичните сили отстъпи основната роля на новата партия ГЕРБ в коалиция с Вътрешна македонска революционна организация, а наличието ѝ в Общинския съвет се сведе до броени на пръсти съветници под формата на " Синя коалиция ", ДСБ, Реформаторски блок. На последните локални избори през 2019 година Съюз на демократичните сили изгуби борбата за Общинския съвет, отстъпвайки пред новото формирование в синьо - " Демократична България ", а на последния парламентарен избор се закачи за ГЕРБ.

Повече от двойно се сви присъединяване в локалния парламент на Българска социалистическа партия - наклонност, показателна за страната. За 30-те години левицата управляваше Пловдив единствено три години - от 2008-а до 2011-а, без да е печелила избори. Движение за права и свободи стигаше до трима съветници под тепетата, в този момент има един.

Пада и рейтингът на ГЕРБ. С всеки мандат представителството на партията в Общинския съвет се смалява и сега е една трета от целия състав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР