В Междуведомствената комисия за експорт и неразпространение на оръжия няма

...
В Междуведомствената комисия за експорт и неразпространение на оръжия няма
Коментари Харесай

Нинова: Няма данни България да е изнасяла оръжия за Украйна

В Междуведомствената комисия за износ и неразпространение на оръжия няма данни за издадено на нито едно позволение за експорт на оръжия и артикули с двойна приложимост за Украйна.

Това разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова по отношение на излязлата в медиите информация за оръжеен експорт за непознатата страна.

Нинова изясни, че комисията е националният орган, който дава позволения за търговия с оръжия и артикули с двойна приложимост. "Това е процедура, която е наложена незабавно след подписването на Минските съглашения 2014/2015 година Не се откриха и обратно във времето документ за експорт на български артикули за Украйна ", добави вицепремиерът.

В неделя националната милиция на Донецк разгласи, че по време на обстрела против непризнатата република украинската войска е употребила създадени в България гранатомети. Руската организация ТАСС заяви, че става въпрос за обстрела на селището Зайцево, където са били употребявани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, създадени в цех “Арсенал”.
“Този факт образно удостоверява по какъв начин Западът доставя Украйна със смъртоносно оръжие, благодарение на което се унищожават мирните поданици на републиките в Донбас”, обявиха още от милицията на Донецката национална република.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР