В медиите се появи информация, че учени от Китай случайно

...
В медиите се появи информация, че учени от Китай случайно
Коментари Харесай

Нов коронавирус разкъсва мозъка, а очите побеляват, смъртността е 100%

В медиите се появи информация, че учени от Китай инцидентно са основали подвид коронавирусна зараза, която е в положение да убие всички „ хуманизирани мишки “ за една седмица. Говорим за 100 % смъртност, заяви GlasNews.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32923
Авторите означават, че това е тъкмо същата „ болест Х “, която беше разисквана с присъединяване на експерти от СЗО на форума в Давос. Точно от такава суперепидемия се притесняват лекарите по света. Позицията на обществото във връзка с подобен „ нов артикул “ беше обрисувана от медийни коментатори, които показват, че едно просто строшаване на епруветка може да докара до разпространяване на гибелен вирус.

„ Не позволявайте приключване, както при Covid-19! “ - приканва обществеността.

Уточнява се, че пробното проучване на подвида е станало на две научни площадки, в Бостън - в локален университет, и в Пекин - в локален химико-технологичен университет. В резултат на това учените са съумели да разпознават мутантен вирус, който заразява малайзийските панголини.

Като опит те го ползват на лабораторни мишки, като получават тревожни резултати.

„ Смъртта е настъпила в границите на 7-8 дни “, оповестяват медиите.

Новият вирус не предизвиква тежки увреждания на белите дробове, последвани от органна непълнота, като Covid, а увреждане на мозъка.

„ GX_P2V мигрира в мозъка и го заразява “, обявиха лекарите, добавяйки, че очите и мозъкът на животните са наранени.

Изданието показва, че учените за първи път са се сблъскали с този вирус през 2017 година, преди началото на пандемията от COVID-19. Ново изследване обаче води до заключението, че вирусът може да се популяризира от животни на хора. И главните му носители са птици и животни. Отбелязва се, че тялото на панголините се е трансформирало в „ лаборатория “ за разновидност от болест, рискова за прилепите, до болест, съдбовна за хората.

Учените разясняват, че от осем инфектирани мишки в контролната група всички са умрели. Признаците за наближаваща гибел включват побеляване на очите, загуба на тегло и изключителна отмалялост.

Аутопсията сподели, че мозъкът на гризачите е безусловно " раздран " от вируса. 

Преди да доближи до човек, вирусът минава през две разновидности, когато минава от животно към човек и от последния към други хора.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР