В МБАЛ Хаджи Димитър“ - Сливен вече работи модерна система

...
В МБАЛ Хаджи Димитър“ - Сливен вече работи модерна система
Коментари Харесай

Последен модел ядрено-магнитен апарат работи в МБАЛ „Хаджи Димитър“

В МБАЛ „ Хаджи Димитър “ - Сливен към този момент работи съвременна система за ядрено-магнитен резонанс.Тя е последна софтуерна версия на международния водач в здравното съоръжение Сименс.

Моделът „ Магнетом Семпра “ с магнитно поле от 1,5Т е неповторим за Сливенска област. С ненадмината акуратност на изображението, богат набор от приложения и опция за сканиране на цялото тяло при най-малък звук, апаратът е нов клиничен пример в здравната среда.



„ Магнитната томография не работи с йонизиращи лъчения, дава детайлна анатомична и физиологична информация за всички органи и структури в тялото. Безопасна и безболезнена технология, която разрешава проучване и ранно разкриване на болестни положения. При налична патология дава подробна информация за локализацията, размера, обсега на процеса “ – изяснява доктор Дарко Недович, който завежда Отделението по образна диагностика в МБАЛ „ Хаджи Димитър “.

Системата разрешава на пациентската маса да се настанят хора с наднормено тегло и затруднена пъргавина. Липсата на лъчево натоварване дава опция за проучване на бременни дами и деца.

Методът се ползва за приемане на детайлни изображения на нервната система, мозъка, гръбначния дирек, меките тъкани, скелета, мускулите, ставите, органите в дребния таз, мастната тъкан, при контузии и разкъсвания, при проблеми с кости, хрущяли, сухожилия. Все по-често се употребява за проучване на простатната жлеза и на гинекологични болести.

Ядрено-магнитната томография е златен стандарт за разкриване на вродени аномалии и дегенеративни промени, на пространствени лезии и огнищни процеси, на аневризми, съдови малформации, за диагностициране на мозъчни тумори и инсулти.

Изследването с ядрено-магнитен резонанс в МБАЛ „ Хаджи Димитър “ – Сливен се организира с авансово записан час на тел. 044618200.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР