В мандата на премиера Николай Денков Министерството на информационното управление

...
В мандата на премиера Николай Денков Министерството на информационното управление
Коментари Харесай

Съдружник на виден офицер от съветската армия обслужва Министерството на електронното управление

В мандата на премиера Николай Денков Министерството на осведомителното ръководство е получавало юридически услуги от юрист, съучастник на изявен офицер от руската войска. За това излиза наяве по време на парламентарен надзор в Народното събрание и обществено оповестената на преписка.

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Ивайло Мирчев насочва на 14 февруари тази година (виж атачмънта, б.р.), да му бъде отговорено документално - какъв брой са подписаните контракти за даване на юридически услуги или процесуално посланичество от министерството от началото на януари 2023 година до сегашния миг, с какви снабдители на услуги, на каква стойност и правно съображение.

На 21 февруари тази година (виж втория атачмънт, б.р.), че такива контракти ръководеното от него ведомство има подписани с адв. Димитър Тодоров и адв. Лора Иванова. Интересът в тази ситуация очевидно е ориентиран към адв. Иванова. През интервала с нея има подписани три контракта. Лора Иванова е съучастник и все още в адвокатска адвокатска фирма. В свое следствие от май 2022 година, че въпросната адвокатска адвокатска фирма е съучастник в записаната в края на 2020 година компания. Именно нейното име бе забъркано преди време в скандал, че е доставяла на “Столичен автотранспорт ” газ за рейсовете, за което е получила сериозна комисионна.

В следствието бе посочено, че газът се купува през компанията " Микс газ груп ", чийто шеф и съучастник е Андрей Владимирович Кристов. Според биографията му в уеб страницата на Балканско атонско придвижване, на което е създател, той е бил офицер в Съветската войска, има медали от министъра на защитата на Съюз на съветските социалистически републики и е награден с медал " Червена звезда " с декрет на президента на Съюз на съветските социалистически републики. Кристов има и дълга история в българския енергиен бранш, обвързвана с няколко абсурда. Договорът с " Микс газ груп " за 45 млн. лева е подписан на 22 февруари - тъкмо два дни преди началото на войната на Русия в Украйна.
По информация на " Микс газ груп " Кристов е бил награден и с медал на Българска Православна Църква " Свети Кирил и Методий " 1-ва степен, без да е ясно за какви тъкмо заслуги.

При комплицираната геополитическа конюнктура, предизвикана от мръсната война на Русия против Украйна и разкритите през последните години от контраразузнаването съветски подривни групи и шпиони на ГРУ у нас, е внимателно и прекомерно рисково обвързването на основно министерство с снабдители на услуги, свързани със руски офицери.
Прикачени файлове
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР