В Манчестър се проведе ежегодното събрание на световната таекуондо федерация.

...
В Манчестър се проведе ежегодното събрание на световната таекуондо федерация.
Коментари Харесай

България събира елита на таекуондо от цялата планета през 2020

В Манчестър се организира годишното заседание на международната таекуондо федерация. Огромна чест бе оказана на България с решението, идната Генерална асамблея да се организира в страната ни през 2020 година по време на семейството ни на Световното състезание. Англия сложи високи стандарти с организацията на планетарния конгрес, само че президентът на Световната таекуондо федерация доктор Чо е уверен, че БФТ ще се оправи не по-зле, макар преимуществото от 20 млн. паунда годишно, с които GB Taekwondo разполага.

Показателно за все по-централната роля на БФТ в WT е и присъединяване на цели четирима български представители на събранието. Освен президентът на БФТ и прeзидент на ETU Слави Бинев, поканени бяха и вицепрезидентът Димитър Михайлов, ръководителят на научното звено Димитър Аврамов и членът на УС Виолета Иванова.

Друга добра вест е, че квалификациите за наближаващите олимпийски игри през 2020 ще се проведат през април идната година, което ще даде късмет на състезателите ни да си обезпечат директна квота за присъединяване на олимпиадата. Президентът на Хуманитарната таекуондо фондация и на WT доктор Чо изяви предпочитание пред Слави Бинев при идващото си посещаване в България да организира срещи с министъра на Министерство на вътрешните работи и премиера по отношение на проучването на таекуондо в бежанските центрове като предварителна защита против престъпността в страната.

В тази връзка управлението на Световната федерация изрази неразбиране от забавянето на построяването на Европейския състезателен център в София. Вече повече от година се бави започващата процедура по построяването на центъра, заради административни спънки и процедури. Световните таекуондо водачи са учудени по какъв начин е допустимо страна членка на Европейски Съюз да среща компликации в превъзмогването на административни спънки, откакто една от главните цели на Европа е насърчаването на развиването на спорта.

Въпросът, който повдигна най-вече полемики по време на Общото заседание, бе по отношение на връзките с Kukkiwon и издаването на дипломи за черни колани. Председателят на отдела по развиване към WT показа отчет, който канализира изпитите за черни колани само през националните федерации, заради зачестилите случаи на корист от изпитващи с лицензи на международната таекуондо централа Kukkiwon.

Като част от тази предварителна защита, както бе маркирано и на Световната конференция за обществено развиване и спорт, World Taekwondo и през днешния ден очерта бъдещото развиване на таекуондо посредством провеждането на опреснителни треньорски курсове от националните федерации.

Поради голямото въздействие и самопризнание на World Taekwondo в международен мащаб, формалната вечеря бе извършена на стадиона Етихад- дома на новия футболен първенец на Англия Мнчестър Сити.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР