В малкото европейско княжество Монако вчера заработи 5G мобилна мрежа,

...
В малкото европейско княжество Монако вчера заработи 5G мобилна мрежа,
Коментари Харесай

Монако стана първата страна в Европа, изцяло покрита с 5G мрежа

В дребното европейско княжество Монако през вчерашния ден проработи 5G мобилна мрежа, заяви Франс прес, базирайки се на президента на компанията Monaco Telecom Етиен Франзи.

Княжеството е първата европейска страна, чиято територия е напълно покрита от новия стандарт, уточни Франзи. Оборудването за мрежата е създадено и инсталирано от китайската компания Huawei, написа "Монитор ".

По думите на Франзи разгръщането на мрежата на територията на княжеството е част от проект за разширение на потреблението на цифровите технологии в страната. Новата мрежа ще разреши на Монако да вкара редица услуги, свързани както с превоза, по този начин и с обезпечаването на социална сигурност. Сега да вземем за пример пожарните служби ще могат да употребяват дронове, които с малко закъснение да предават изображения с висока резолюция 4К.

Монако има дребна територия, което разрешава страната да стане витрина за редица цифрови браншове и по-точно за свързване на развиването на 5G мрежите с технология за "умен град ", уточни вицепрезидентът на Хуавей Го Пин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР