В Македония тази сутрин бяха арестувани най-малко 15 души заради

...
В Македония тази сутрин бяха арестувани най-малко 15 души заради
Коментари Харесай

Арестуваха депутати и бивш министър за Кървавия четвъртък в Македония


В Македония тази заран бяха задържани минимум 15 души поради " Кървавия четвъртък " от 27 април в Скопие, когато бяха пребити над 100 души, измежду които и актуалният министър председател на страната Зоран Заев.

Сред задържаните е и някогашният вътрешен министър Митко Чавков, който по време на погрома бе началник на дирекцията по сигурност. Сред арестуваните има и трима депутати, които проведоха нахлуването в законодателния орган. Сред депутатите са Кръсто Муковски и Жаклина Стефановска.

Първата навалица, която нахлу в Народното събрание, бе и сръбският сътрудник Живайлевич.

Сред арестуваните са и част от ръководителите на митингите, които бяха проведени от най-близкото обграждане на някогашния министър председател Никола Груевски.

В момента част от арестуваните дават показания пред проверяващите органи в това число и някогашният вътрешен министър Чавков, съобщи БГНЕС.

Припомняме, че след погрома македонският президент Георге Иванов спря блокирането на процеса по сформиране на ново държавно управление и връчи мандат на Зоран Заев, който встъпи в служба на 1 юни т. година

През юни стана известно че през последните няколко месеца в Македония е била проведена огромна пропагандна акция в интерес на режима на Груевски от сръбските и съветските служби. В акцията взе участие и един от най-доверените депутати на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански. Той е координирал всички свои дейности и изявления с водача на сръбската партия в Македония Стоилкович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР